Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ-terreinen Assen en Beilen tijdelijk gesloten voor publiek

dinsdag 14 april 2020

Voor patiënten in de klinieken van GGZ Drenthe, die momenteel niet naar buiten mogen en ook geen bezoek mogen ontvangen, is rondlopend publiek zoals mensen die hun hond uitlaten confronterend en frustrerend. Daarom heeft GGZ Drenthe besloten de terreinen in Assen en Beilen tijdelijk te sluiten voor publiek.

Zorg voor gezinnen met psychische en/of verslavingsproblematiek in coronatijden

woensdag 8 april 2020

Verplicht thuis is voor ieder gezin een uitdaging. Deze coronacrisis vraagt om heel veel extra aanpassingsvermogen van alle gezinnen. Er zijn nu drie werkkaarten beschikbaar met tips en handvatten hoe te handelen in deze coronatijd om professionals, patiënten, kinderen, ouders en naasten te ondersteunen.

Veel aanmeldingen vrijwilligers | geen besmette patiënten | 23 maart 2020

maandag 23 maart 2020

Veel mensen hebben zich aangemeld om in geval van nood extra hulp te kunnen bieden in de klinieken. Daar zijn we erg blij mee. Tot nu toe is extra inzet niet nodig. Er zijn de afgelopen week diverse patiënten met vermoedens van Corona getest. Niemand bleek besmet. De gezondheid van patiënten en medewerkers wordt scherp in de gaten gehouden en bij de geringste vermoedens nemen we direct voorzorgsmaatregelen. De hulp bij acute psychiatrische nood gaat, met de nodige voorzorgsmaatregelen, gewoon door.

Update Coronavirus | vragen over beeldbellen | 20 maart 2020

vrijdag 20 maart 2020

In verband met het Coronavirus vinden de behandelingen waar mogelijk plaats via (beeld)bellen. Een aantal patiënten heeft hierover vragen.

Geen bezoek aan klinieken GGZ Drenthe ivm Corona, Oproep voor extra inzet in klinieken GGZ Drenthe

dinsdag 17 maart 2020

In verband met het Coronavirus heeft GGZ Drenthe besloten alle bezoek aan onze klinieken vanaf heden op te schorten. Onze gebouwen zijn uitsluitend toegankelijk na aanbellen. De behandelingen vinden waar mogelijk plaats via (beeld)bellen. Deze maatregelen zijn nodig om de gezondheid van onze patiënten en medewerkers zoveel mogelijk beschermen.