Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen

maandag 7 december 2020

Helaas hebben we ook bij GGZ Drenthe nu te maken gekregen met corona besmettingen in een kliniek. Op de afdeling Nijlandsborg van GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie zijn drie patiënten en vijf medewerkers besmet met COVID-19. Op de afdeling Nijlandsborg verblijven ouderen met psychiatrische en vaak ook somatische problematiek.

Besmette patiënten zijn direct afgezonderd van medepatiënten in een quarantaine ruime, besmette medewerkers zijn thuis in quarantaine. Bij alle overige patiënten is een test afgenomen; de testresultaten zijn nog niet bekend.

De kliniek is op dit moment gesloten voor al het bezoek en patiënten blijven op hun afdeling. We onderhouden nauw contact met familie en naastbetrokkenen.
 
Uiteraard houden we de gezondheid van alle patiënten goed in de gaten. We doen ons uiterste best de zorg zo goed mogelijk voort te zetten en de situatie zo draaglijk mogelijk te maken.
 
We wensen iedereen die als gevolg van de besmetting ziek is geworden van harte beterschap.

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer van GGZ Drenthe (0592) 33 48 00 (tijdens kantooruren).

Ggz-tandarts Gelhard met pensioen: ‘Patiënten altijd in hun waarde laten’

Tegen de tand des tijds is niemand bestand. Tandarts Thad Gelhard neemt na 36 jaar afscheid van GGZ Drenthe en het vak. Hij gaat van zijn oude dag genieten. ‘Ik kijk er nog niet echt naar uit te stoppen. Daarvoor vind ik mijn werk veel te leuk,’ vertelt hij.

Medewerkers GGZ Drenthe ontvangen zorgbonus in december

Medewerkers van GGZ Drenthe ontvangen in december de zorgbonus van € 1000,- ook als de subsidie van VWS dan nog niet binnen is.