Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Bij psycho-educatie krijgt u voorlichting over psychische problemen, zoals angst, depressie, trauma of autisme. De behandelaar geeft in gesprekken informatie over het psychische probleem. En advies over hoe u er mee om kunt gaan. Ook uw naaste kan meedoen met psycho-educatie.

De voorlichting is vooral bedoeld om uit te leggen:

  • Wat er aan de hand is
  • Welke kenmerken bij het psychische probleem horen
  • Welke psychische en sociale gevolgen dat kan hebben
  • Wat er aan te doen is
  • Hoe de patiënt en zijn/haar omgeving er mee om kunnen gaan

Wat levert het op?

Psycho-educatie geeft u en de belangrijkste mensen in uw omgeving tips die helpen met het leren omgaan met de situatie. Hierdoor ontstaat er meer begrip.

Praktische zaken

Psycho-educatie is bedoeld voor de patiënt en vaak ook voor diens partner, familielid, vriend of kennis. Uw behandelaar overlegt samen met u over hoe vaak en hoe lang de behandeling is.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.