Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Psycho-educatie zet GGZ Drenthe in om mensen voor te lichten over psychische problemen, zoals bijvoorbeeld angst, depressie, trauma of autisme. De behandelaar geeft in gesprekken informatie over het psychische probleem en advies over hoe mensen er mee om kunnen gaan. Deze voorlichting wordt gegeven aan de patiënt en zo nodig aan diens partner, familielid, vriend of kennis.

De voorlichting is vooral bedoeld om uit te leggen:

  • Wat er aan de hand is
  • Welke kenmerken bij het psychische probleem horen
  • Welke psychische en sociale gevolgen dat kan hebben
  • Wat er aan te doen is
  • Hoe de patiënt en zijn/haar omgeving er mee om kunnen gaan

Wat levert het op?

Psycho-educatie geeft u en de belangrijkste mensen in uw omgeving handvatten die helpen met het leren omgaan met de situatie. Hierdoor ontstaat er meer begrip.

Praktische zaken

Psycho-educatie is bedoeld voor de patiënt en vaak ook voor diens partner, familielid, vriend of kennis. Uw behandelaar overlegt samen met u over de duur en intensiteit van de behandeling.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 334800. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.