Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Farmacotherapie is een behandeling met medicijnen die GGZ Drenthe inzet als ondersteuning bij de behandeling van psychische problemen. Medicatie kan de klachten wegnemen. Ook kunnen medicijnen de werking van andere therapieën versterken en verbeteren. Daarom worden ze vaak in combinatie met een therapie of training aangeboden.

In diverse organen in ons lichaam worden stoffen aangemaakt. Als daarin een storing optreedt, kan dat grote gevolgen hebben. Een juiste medicatie kan storingen corrigeren en daarmee symptomen en klachten wegnemen.

Als er medicijnen worden voorgeschreven, wordt goed gekeken naar de juiste dosis, het effect, de bijwerkingen en hoe lang de medicijnen nodig zijn. Alleen de psychiater (of een andere arts) is bevoegd om medicijnen voor te schrijven. Onder supervisie mogen een arts-assistent en een verpleegkundig specialist dit ook doen.

Wat levert het op?

Farmacotherapie kan ervoor zorgen dat andere behandelingen beter aanslaan. Klachten verminderen of verdwijnen.

Praktische zaken

De duur van deze behandeling is sterk afhankelijk van de aard en omvang van de problemen en het soort medicatie. Farmacotherapie kan worden ingezet bij jongeren, volwassenen en ouderen.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.