Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Volwassenen kunnen bij GGZ Drenthe terecht voor hulp bij ernstige en complexe psychische problemen.

Zorg op maat

Onze patiënten krijgen behandeling op maat, met veel aandacht voor naasten en hun omgeving. We spreken samen met de patiënt en diens naasten de te behalen doelen af en richten ons op een zo goed mogelijk en blijvend resultaat. Onze hulp is toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk, soms thuis en vaak ook online. Soms is beschermende zorg in een kliniek nodig. 

Levenslooppsychiatrie

Als langerdurende hulp nodig is, zorgen we voor een soepele overgang van de ene naar de nadere levensfase. Als enige in Drenthe bieden we levenslooppsychiatrie: dat is zorg over alle levensfasen heen. Bij jongvolwassenen bijvoorbeeld zorgt een speciaal adolescententeam voor een soepele, gefaseerde overgang naar de volwassenenpsychiatrie. 

Hoe krijg ik hulp?

Wilt u weten hoe u hulp kunt krijgen van GGZ Drenthe? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Patiëntinformatie A-Z

Informatie voor familie

Verwijzers

Snel antwoord op uw vragen

Wie is verantwoordelijk voor mijn behandeling?

Bij een behandeling door GGZ Drenthe is de regiebehandelaar verantwoordelijk voor een goed verloop van uw behandeltraject. Dat geldt ook voor de diagnose die wordt gesteld, het behandelplan en het behandelvoorstel. De medebehandelaars in het team zijn zelf verantwoordelijk voor hun specifieke aandeel in uw behandeling. De regiebehandelaar is meestal de psychiater of de klinisch psycholoog in het team.

Kan ik zelf mijn behandelaar kiezen?

Wanneer u voor het eerst kennismaakt met GGZ Drenthe is het lastig zelf te kiezen voor een behandelaar. Uw regiebehandelaar zal met u bespreken welke mogelijkheden er zijn. Heeft u op basis van eerdere ervaringen voorkeur voor een specifieke behandelaar, dan zullen we daar rekening mee houden.

Wat moet ik doen als het niet klikt met mijn behandelaar?

Dit kunt u het beste eerst met uw behandelaar bespreken. Of met de afdeling waar u in behandeling bent. We kijken hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden, binnen de mogelijkheden die we hebben. Als dit geen oplossing biedt dan kunt u een patiëntenvertrouwenspersoon inschakelen.

Wat gebeurt er als ik word opgenomen?

Bij psychische crisissituaties kan opname in een kliniek nodig zijn. Meestal heeft u eerst contact met een psychiatrisch verpleegkundige van de Crisisdienst. Daarna heeft u onder andere een gesprek met een psychiater. Tijdens een opname verblijft iemand voor kortere of langere tijd dag en nacht bij GGZ Drenthe.

Er zijn ook mensen die door hun problemen afhankelijk zijn van een veilige omgeving en dat ook blijven. Voor deze mensen zijn er woonafdelingen. Bent u langer dan twee maanden opgenomen, dan wordt GGZ Drenthe uw (tijdelijke) woonadres.

Informatie over opname bij GGZ Drenthe

Alle vragen

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.