Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Een patiëntenvertrouwenspersoon komt op voor uw belangen. De vertrouwenspersoon informeert u over de rechten die u heeft en kan u advies geven.

U kunt bij hem/haar terecht:

  • Met vragen
  • Als u klachten heeft
  • Of als u ontevreden bent over de hulpverlening

Onafhankelijk

De vertrouwenspersoon is in dienst van de Stichting Patiëntenvertrouwenspersoon (PVP). Hij/zij is onafhankelijk. De patiëntenvertrouwenspersoon staat aan uw kant.

Kosten

De patiëntenvertrouwenspersoon kost niets.

Privacy

Alle zaken die u met de vertrouwenspersoon bespreekt, zijn en blijven vertrouwelijk. De patiëntenvertrouwenspersoon doet niets zonder uw toestemming.

Waar vindt u de patiëntenvertrouwenspersoon?

Iedereen kan via een chat anoniem contact opnemen met een patiëntenvertrouwenspersoon. De chat is open van maandag tot en met donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur via www.pvp.nl. Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. Mocht er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig zijn en de patiënt gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld.

Helpdesk Stichting PVP

Heeft u als patiënt behoefte aan ondersteuning door een pvp, of wilt u meer weten over wat een pvp voor u kan betekenen, neem dan contact op met de Helpdesk Stichting PVP via telefoon: 0900 444 8888 (10 cent p/m). De Helpdesk PVP is bereikbaar op werkdagen van 10-16 uur en op zaterdag van 13-16 uur (op zon- en feestdagen gesloten). U kunt ook een e-mail sturen naar: helpdesk@pvp.nl.

Bij GGZ Drenthe werken twee lokale patiëntenvertrouwenspersonen:

Locatie Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel; Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Ronald de Koster
Telefoon 06 - 27 40 26 85
E-mail: Ronald de Koster

Locatie Beilen

Miquel Gonzalez
Telefoon 06 - 30 56 55 08
E-mail: Miquel Gonzalez

Website Stichting PVP

Bij welke klachten

De patiëntenvertrouwenspersoon heeft de taak om fouten die gemaakt worden door GGZ Drenthe op te merken en te melden. Hij/zij helpt als u niet tevreden bent of klachten hebt over uw behandeling of opname bij GGZ Drenthe. Uw klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over:

  • De behandeling
  • Het contact met de hulpverlener
  • Het niet nakomen van afspraken
  • Privacy
  • Het verblijf
  • Eten

Meer informatie op internet

Rechten als patiëntInfo over dwang in de zorgPvp-krant