Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) komt op voor uw belangen. De pvp informeert u over de rechten die u heeft en kan u advies geven.

U kunt bij hem/haar terecht als u bent opgenomen of als u ambulant in behandeling bent en met verplichte zorg in aanraking komt. De pvp kan u ondersteunen bij vragen of klachten waar u met uw behandelaar niet uitkomt of als u ontevreden bent over de hulpverlening.

Onafhankelijk

De pvp is in dienst van de Stichting Patiëntenvertrouwenspersoon (PVP). Hij/zij is onafhankelijk. De pvp staat aan uw kant.

Kosten

De pvp kost niets.

Privacy

Alle zaken die u met de pvp bespreekt, zijn en blijven vertrouwelijk. De pvp doet niets zonder uw toestemming.

Waar vindt u de patiëntenvertrouwenspersoon?

Bij GGZ Drenthe werken vier lokale patiëntenvertrouwenspersonen:

Locatie Assen
Miguel Gonzalez
Telefoon: 06 - 30 56 55 08
E-mail: Miguel Gonzalez

Ouderenpsychiatrie Assen, CVBP Assen en FACT Assen
Brian Rokette
Telefoon: 06 - 30 58 57 12
E-mail: Brian Rokette

Locatie Beilen, Ouderenpsychiatrie Hoogeveen, FACT Emmen, Hoogeveen en Meppel
Ien Lfil
Telefoon: 06 - 82 98 58 50 
E-mail: Ien Lfil

Anoniem

Iedereen kan via een chat anoniem contact opnemen met een pvp. De chat is open van maandag tot en met donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur via www.pvp.nl. Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. Mocht er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig zijn en de patiënt gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld.

Helpdesk Stichting PVP

Heeft u als patiënt behoefte aan ondersteuning door een pvp, of wilt u meer weten over wat een pvp voor u kan betekenen, neem dan contact op met de Helpdesk Stichting PVP via telefoon: 0900 444 8888 (10 cent p/m). De Helpdesk PVP is bereikbaar op werkdagen van 10-16 uur en op zaterdag van 13-16 uur (op zon- en feestdagen gesloten). U kunt ook een e-mail sturen naar: helpdesk@pvp.nl.

Bij welke klachten

De pvp heeft de taak om fouten die gemaakt worden door GGZ Drenthe op te merken en te melden. Hij/zij helpt als u niet tevreden bent of klachten hebt over uw behandeling of opname bij GGZ Drenthe. Uw klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over:

  • De behandeling;
  • Het contact met de hulpverlener;
  • Het niet nakomen van afspraken;
  • Privacy;
  • Verplichte zorg;
  • Het verblijf.

Meer informatie op internet

Rechten als patiëntInfo over dwang in de zorgPvp-krant