Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Cognitieve gedragstherapie is voor mensen die zijn vastgelopen in hun denken en doen. De behandeling gaat over het begrijpen van informatie en het omgaan met (negatieve) gedachten. 

Tijdens de therapie leert iemand stil te staan bij wat hij/zij denkt. Kloppen deze gedachten met de werkelijkheid? Ook worden er nieuwe situaties geoefend. De patiënt gaat samen met de behandelaar op zoek naar nieuwe manieren om met (negatieve) gedachten en gevoelens om te gaan.

Wat levert het op?

Negatieve manieren van denken worden veranderd. 

Praktische zaken

Cognitieve gedragstherapie bestaat uit bijeenkomsten van ongeveer drie kwartier. Cognitieve gedragstherapie is voor kinderen, volwassenen en ouderen. Uw behandelaar overlegt samen met u over hoe vaak en hoe lang de behandeling is.

Vormen van cognitieve gedragstherapie zijn schematherapie en imaginaire therapie.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.