Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Cognitieve gedragstherapie wordt door GGZ Drenthe ingezet bij mensen die zijn vastgelopen in hun denken en handelen. De behandeling gaat over het interpreteren van informatie en het omgaan met (negatieve) gedachten. Tijdens de therapie leert iemand stil te staan bij wat hij/zij denkt. Kloppen deze gedachten met de werkelijkheid? Ook worden er nieuwe situaties geoefend. De patiënt gaat samen met de behandelaar op zoek naar nieuwe manieren om met (negatieve) gedachten en gevoelens om te gaan.

Wat levert het op?

Negatieve manieren van denken worden opgespoord en doorbroken. 

Praktische zaken

Cognitieve gedragstherapie bestaat uit sessies van ongeveer drie kwartier. Cognitieve gedragstherapie kan worden ingezet bij kinderen, volwassenen en ouderen. Uw behandelaar overlegt samen met u over de duur en intensiteit van de behandeling.

Vormen van cognitieve gedragstherapie zijn schematherapie en imaginaire therapie.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.