Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Voor aanmelding bij GGZ Drenthe is een verwijsbrief nodig van uw huisarts*. In de verwijsbrief staan enkele persoonsgegevens, informatie over uw klachten en een vermoeden van een diagnose. Deze informatie hebben wij nodig voor het eerste gesprek (de intake). De verwijsbrief is ook nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Uw huisarts kan op verschillende manieren verwijzen: digitaal, per fax of per brief. Bij digitaal verwijzen stuurt de huisarts de verwijsbrief per beveiligde e-mail naar GGZ Drenthe en geeft u een “patiëntbericht” mee. In het patiëntbericht staat hoe uw afspraak bij GGZ Drenthe gaat en hoe u deze kunt voorbereiden.

Zodra wij uw verwijzing hebben ontvangen, nemen wij in de meeste gevallen telefonisch contact met u op om de eerste afspraak te plannen. Als wij u niet telefonisch kunnen bereiken, dan sturen wij u een brief met een voorstel voor de eerste afspraak, of vragen we u om contact met ons op te nemen.

Een behandeling bij GGZ Drenthe bestaat meestal uit de volgende onderdelen:– Verwijzing en aanmelding– Intake en diagnostiek– Behandeling– Evaluatie– Afsluiting en nazorg

* Wie er, naast uw huisarts, mag doorverwijzen naar GGZ Drenthe verschilt per zorgverzekeraar.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.