Spring naar navigatie Spring naar inhoud

De meeste behandelingen van GGZ Drenthe zijn voor mensen uit de provincie Drenthe. Sommige specialistische afdelingen behandelen ook mensen uit andere provincies; zij hebben vanwege hun specialistische behandelingen een bovenregionale functie.

Neem voor vragen of meer informatie over verwijzingen contact op met het Aanmeldcentrum GGZ Drenthe, telefoon (0592) 74 14 00 (bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren). 

Verwijsbrief

Voor aanmelding bij GGZ Drenthe is een verwijsbrief nodig van uw (huis)arts*. In de verwijsbrief staan enkele persoonsgegevens, informatie over uw klachten en een vermoeden van een diagnose. Deze informatie hebben wij nodig voor het eerste gesprek (de intake). De verwijsbrief is ook nodig om de kosten vergoed te krijgen van uw zorgverzekeraar.

Uw (huis)arts kan op verschillende manieren verwijzen: digitaal, per fax of per brief. Bij digitaal verwijzen stuurt de huisarts de verwijsbrief per beveiligde e-mail naar GGZ Drenthe en geeft u een “patiëntbericht” mee. In het patiëntbericht staat hoe uw afspraak bij GGZ Drenthe gaat en hoe u deze kunt voorbereiden.

Zodra wij uw verwijzing hebben ontvangen, nemen wij in de meeste gevallen telefonisch contact met u op om de eerste afspraak te plannen. Als wij u niet telefonisch kunnen bereiken, dan sturen wij u een brief met een voorstel voor de eerste afspraak, of vragen we u om contact met ons op te nemen.

Onze hulp in stappen

Een behandeling bij GGZ Drenthe bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

  • Verwijzing en aanmelding
  • Intake en diagnostiek
  • Behandeling
  • Evaluatie
  • Afsluiting en nazorg

* Wie er, naast uw huisarts, mag doorverwijzen naar GGZ Drenthe verschilt per zorgverzekeraar.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.