Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Bij een behandeling van GGZ Drenthe krijgt u meestal ook online therapie. U krijgt opdrachten en oefeningen van uw behandelaar en u kunt informatie lezen of filmpjes bekijken die te maken hebben met uw klachten. Ook kunt u via een beveiligde verbinding berichten sturen naar uw behandelaar. U kunt online hulp krijgen in combinatie met persoonlijke gesprekken bij GGZ Drenthe. 

Met online behandelen kunt u eraan werken om klachten te verminderen, op zelfgekozen momenten. Wanneer het ú uitkomt. U hoeft dus niet te wachten op een volgende afspraak op de poli. Ook kunt u thuis aan de slag, waar u zich fijn voelt. 

Online poli

Bij een behandeling op de Online poli van GGZ Drenthe kiest u ervoor de behandeling volledig online te laten plaatsvinden. U werkt zelfstandig aan uw herstel door opdrachten op uw telefoon, tablet of computer. Daarnaast heeft u via beeldbellen, telefoon of chat contact met een behandelaar.  U hoeft bij de Online poli dus niet naar GGZ Drenthe te komen.

De online poli is voor mensen met uiteenlopende psychische problemen, voor wie naar verwachting behandeling van maximaal een half jaar voldoende is. Er kan gedacht worden aan depressie, angst, dwang en zelfbeeld problematiek maar ook aan trauma en matig ernstige persoonlijkheidsproblematiek.  

Wat levert het op?

De online behandelmodules dragen bij aan zelfkennis en zelfredzaamheid. U werkt zelf thuis aan uw behandeling en dat vraagt om motivatie en inzet. Hierdoor krijgt u meer controle over uw behandeling. Aan het eind van de behandeling heeft u praktische handvatten om beter met uw klachten om te gaan. Ook heeft u een actievere houding om in de toekomst met lastige situaties om te gaan.

Praktische zaken

De online behandelmodules worden aangeboden via een persoonlijke, beveiligde online omgeving voor patiënten. Online behandelen wordt door de zorgverzekering vergoed; het wettelijk eigen risico is van toepassing. 

GZ-psycholoog Annemiek de Vries legt in onderstaand filmpje uit hoe online behandelen werkt:

De beschrijving van online behandelen geeft een algemeen beeld van de behandeling.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.