Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Bij een behandeling van GGZ Drenthe krijgt u meestal ook online therapie. U krijgt opdrachten en oefeningen van uw behandelaar en u kunt informatie lezen of filmpjes bekijken die te maken hebben met uw klachten. Ook kunt u via een beveiligde verbinding contact hebben met uw behandelaar. 

Met online behandelen kunt u eraan werken om klachten te verminderen, op zelfgekozen momenten. Wanneer het ú uitkomt. U hoeft dus niet te wachten op een volgende afspraak op de poli. Ook kunt u thuis aan de slag, waar u zich fijn voelt. 

De online hulp wordt geboden in combinatie met persoonlijke gesprekken bij GGZ Drenthe. Maar een behandeling op de 100% Online poli vindt geheel digitaal plaats. 

100% Online poli (Basis GGZ)

Bij een behandeling op de 100% Online poli van GGZ Drenthe kiest u ervoor de behandeling volledig online te laten plaatsvinden. U werkt zelfstandig aan uw herstel door opdrachten op uw telefoon, tablet of computer. Daarnaast heeft u via beeldbellen, telefoon of chat contact met een behandelaar.  U hoeft bij de 100% Online poli dus niet naar GGZ Drenthe te komen.

De 100% Online poli is voor mensen met lichte psychische problemen, die voor hulp doorverwezen zijn naar de Basis GGZ. En voor mensen met langdurige problemen die al een specialistische behandeling hebben gehad en willen voorkomen dat problemen (opnieuw) verergeren.

Wat levert het op?

De online behandelmodules dragen bij aan zelfkennis en zelfredzaamheid. U werkt zelf thuis aan uw behandeling en dat vraag om motivatie en inzet. Hierdoor krijgt u meer regie over uw behandeling. Aan het eind van de behandeling heeft u praktische handvatten om beter met uw klachten om te gaan. Ook heeft u een actievere houding om lastige situaties in de toekomst het hoofd te kunnen bieden. 

Praktische zaken

De online behandelmodules worden aangeboden via een persoonlijke, beveiligde online omgeving voor patiënten. Online behandelen wordt door de zorgverzekering vergoed; het wettelijk eigen risico is van toepassing. 

GZ-psycholoog Annemiek de Vries legt in onderstaand filmpje uit hoe online behandelen werkt:

De beschrijving van online behandelen geeft een algemeen beeld van de behandeling.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.