Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Dit is het

Online behandelen wordt door GGZ Drenthe ingezet bij verschillende psychische problemen. De online hulp wordt altijd geboden in combinatie met persoonlijke gesprekken. Met de online behandelmodules kunt u zelf bepalen op welk moment en op welke plek u bezig gaat met uw behandeling. U krijgt opdrachten en oefeningen van uw behandelaar en u kunt informatie lezen of filmpjes bekijken die te maken hebben met uw klachten. Ook kunt u beveiligd e-mailen met uw behandelaar. Dankzij de online behandelmodules kunt u op zelfgekozen momenten bezig met uw behandeling. U hoeft niet te wachten op een volgende afspraak op de poli.

Wat levert het op?

De online behandelmodules dragen bij aan zelfkennis en zelfredzaamheid. U werkt zelf thuis aan uw behandeling en dat vraag om motivatie en inzet. Hierdoor krijgt u meer regie over uw behandeling. Aan het eind van de behandeling heeft u praktische handvatten om beter met uw klachten om te gaan. Ook heeft u een actievere houding om lastige situaties in de toekomst het hoofd te kunnen bieden. 

Praktische zaken

De online behandelmodules worden aangeboden via een persoonlijke, beveiligde online omgeving voor cliĆ«nten. De online modules en het e-mailcontact met de behandelaar worden door de zorgverzekering vergoed.

GZ-psycholoog Annemiek de Vries legt in onderstaand filmpje uit hoe online behandelen werkt.

Folders

Folder Online behandelen bij GGZ Drenthe

De beschrijving van online behandelen geeft een algemeen beeld van de behandeling.

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 - 741414. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.