Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Subsidie ZonMw voor meerjarig slaaponderzoek

woensdag 12 december 2018

ZonMw heeft het Slaapcentrum GGZ Drenthe een grote subsidie toegekend voor meerjarig onderzoek naar de invloed van het vroeg opsporen en behandelen van slaapstoornissen op de geestelijke gezondheid van mensen. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van Prof.dr. Marike Lancel, psycholoog en somnoloog, hoofd onderzoek FPK en Slaapcentrum GGZ Drenthe. Het onderzoek begint op 1 januari 2019 en duurt vier jaar.

Bestuurslid Stichting Vrienden van GGZ Drenthe gezocht

dinsdag 27 november 2018

De Stichting Vrienden van GGZ Drenthe zoekt versterking! Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan en heb je affiniteit met patiënten van GGZ Drenthe? Dan is dit misschien een leuke functie voor jou.

Werkbezoek Groen Links

vrijdag 23 november 2018

Vrijdag heeft een aantal Tweede Kamerleden van Groen Links een bezoek gebracht aan de Acute psychiatrie van GGZ Drenthe.

Betere psychiatrische zorg door onderzoek lichamelijke klachten en medicatiegebruik

donderdag 22 november 2018

Patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis overlijden 13 tot 30 jaar eerder dan de algemene bevolking. Dit wordt vaak veroorzaakt door een ongezonde leefstijl bij psychische ziekte, maar ook door bijwerkingen van medicatie. Dat blijkt uit onderzoek waarop Mirjam Simoons, ziekenhuisapotheker in opleiding, op 30 november 2018 promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarom is het belangrijk om bij psychiatrische patiënten ook lichamelijke klachten en medicatiegebruik te monitoren.

Goed zorgen voor ouders nodig om kindermishandeling te stoppen

dinsdag 20 november 2018

Deze week is het Week tegen kindermishandeling (19-25 november). Gezinspsychiater Cecil Prins van GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie vertelt op RTV Drenthe hoe belangrijk aandacht voor kindermishandeling en goed ouderschap is.