Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nieuwe structuur cliëntmedezeggenschap GGZ Drenthe

maandag 13 juni 2022

De ondertekening van een nieuwe medezeggenschapsregeling bekrachtigt een andere wijze waarop de medezeggenschap van patiënten voortaan plaatsvindt. In plaats van één Cliëntenraad en lokale cliëntcommissies gaan we over op 11 lokale Cliëntenraden en één centrale Cliëntenraad.

Bijeenkomst voor familie en naasten

dinsdag 7 juni 2022

De Adviesraad Naasten van GGZ Drenthe organiseert op 21 juni een informatiebijeenkomst speciaal voor familieleden en naasten van patiënten. De middag staat in het teken van de belangrijke rol die familie en naasten vervullen in het herstel van een dierbaar iemand met psychische problemen. Ook de zorgen en vragen die naasten soms hebben komen aan bod.

GGZ Drenthe zoekt vrijwilligers in Assen

woensdag 1 juni 2022

Wilt u van betekenis zijn voor mensen met weinig contacten en hen een eindje op weg helpen? Door gewoon af en toe samen een kopje koffie te drinken, te wandelen, een spelletje te spelen of een boodschap te doen kunt u al een groot verschil maken.

Hey, het is oké

maandag 9 mei 2022

De Rijksoverheid vervolgt de campagne "Hey, het is oké" om openheid over psychische problemen te stimuleren en het onderwerp bespreekbaar te maken. Op de vernieuwde website zijn onder andere concrete gesprekstips toegevoegd voor zowel mensen met een psychische aandoening als de mensen in hun omgeving.

Optimaal Leven – zorg dichtbij en op maat met integrale aanpak

dinsdag 26 april 2022

Optimaal Leven vormt in Emmen, Assen, Hoogeveen/De Wolden en Midden-Drenthe een vaste én belangrijke waarde in de hulp aan mensen met langdurige psychische kwetsbaarheid. Een terugblik op de bijzondere samenwerking tussen drie zorginstellingen, huisartsen, verzekeraars en gemeenten vanaf de start in 2015 tot nu en een doorkijkje naar de toekomst.