Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Zorg voor gezinnen met psychische en/of verslavingsproblematiek in coronatijden

woensdag 8 april 2020

Verplicht thuis is voor ieder gezin een uitdaging. Deze coronacrisis vraagt om heel veel extra aanpassingsvermogen van alle gezinnen. Er zijn nu drie werkkaarten beschikbaar met tips en handvatten hoe te handelen in deze coronatijd om professionals, patiënten, kinderen, ouders en naasten te ondersteunen.

Update Coronavirus | Veilige kamers | 6 april 2020

maandag 6 april 2020

Momenteel vinden de poliklinische behandelafspraken zoveel mogelijk plaats door middel van (beeld)bellen. Soms is het echter niet mogelijk of gewenst een telefonische afspraak te hebben. Dan kan de behandelaar besluiten een patiënt face to face te zien.

Peter van der Noord benoemd tot aspirant lid Raad van Bestuur Espria

vrijdag 3 april 2020

De Raad van Bestuur Espria heeft Peter van der Noord, directeur behandelzaken GGZ Drenthe, met ingang van 1 april 2020 aangesteld als aspirant lid Raad van Bestuur. Van der Noord treedt tijdelijk toe tot de Raad van Bestuur als non-statutair bestuurder. De statutaire bestuursstructuur van Espria blijft ongewijzigd.

Veel aanmeldingen vrijwilligers | geen besmette patiënten | 23 maart 2020

maandag 23 maart 2020

Veel mensen hebben zich aangemeld om in geval van nood extra hulp te kunnen bieden in de klinieken. Daar zijn we erg blij mee. Tot nu toe is extra inzet niet nodig. Er zijn de afgelopen week diverse patiënten met vermoedens van Corona getest. Niemand bleek besmet. De gezondheid van patiënten en medewerkers wordt scherp in de gaten gehouden en bij de geringste vermoedens nemen we direct voorzorgsmaatregelen. De hulp bij acute psychiatrische nood gaat, met de nodige voorzorgsmaatregelen, gewoon door.

Update Coronavirus | vragen over beeldbellen | 20 maart 2020

vrijdag 20 maart 2020

In verband met het Coronavirus vinden de behandelingen waar mogelijk plaats via (beeld)bellen. Een aantal patiënten heeft hierover vragen.