Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Oproep aan patiënten en naasten begin coronaperiode te evalueren

maandag 14 september 2020

GGZ Drenthe is benieuwd hoe patiënten en naasten de behandeling, het aangepaste contact en de informatievoorziening tijdens de eerste maanden van de coronacrisis hebben ervaren. Daarom verzoeken wij patiënten en naasten een aantal vragen te willen beantwoorden over deze periode. De reactietermijn is verlengd; reacties zijn welkom tot uiterlijk 2 oktober

Fietstocht voor aandacht psychische problemen

vrijdag 11 september 2020

Op vrijdag 18 september fietst een peloton van GGZ Drenthe door Drenthe in het kader van de Inclusieweek. De deelnemers fietsen die dag maar liefst 170 kilometer langs alle locaties van GGZ Drenthe. Hiermee willen we aandacht vragen voor het doorbreken van vooroordelen in de psychiatrie.

GGZ Drenthe fietst voor suïcidepreventie

dinsdag 1 september 2020

Hulpverleners, nabestaanden en sporttrainers gaan op 10 september fietsen om aandacht te vragen voor zelfdoding. Dat gebeurt op initiatief van “Break the stigma for families” in samenwerking met onder meer GGZ Drenthe, gemeente Assen en de Stichting Nabestaanden na Zelfdoding. Op die dag is het Wereld Suïcidepreventiedag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor zelfdoding om het onderwerp bespreekbaar te maken en steun te bieden aan nabestaanden.

Artikel over ouderschap in De Psychiater

donderdag 30 juli 2020

Psychiater Cecil Prins-Aardema van GGZ Drenthe was vanuit de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie betrokken bij de ontwikkeling van de module Zorg voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Daarover staat een artikel in tijdschrift De Psychiater.

ICT Storing bij GGZ Drenthe

woensdag 1 juli 2020

We hebben momenteel ( 1 juli) te maken met een grote netwerkstoring, die helaas langer duurt dan verwacht.