Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Onderzoek hulp rondom suïcidaliteit

dinsdag 22 oktober 2019

GGZ Drenthe zoekt deelnemers aan een onderzoek naar de samenwerking tussen hulpverleners en patiënten, familie en naasten die te maken hebben gehad met zelfdoding.

Van ontembaar verlangen tot delictgedrag

maandag 30 september 2019

Koffie, gamen, seks. Verlangens kunnen ons hoofd danig op hol brengen. Meestal zonder problemen. Maar soms loopt het uit de hand en ontaard een verlangen in een verslaving, of zelfs strafbaar gedrag. Daarover gaat het symposium "Gevangen in ontembaar verlangen" op 3 en 4 oktober in Assen.

Meld je aan voor NOOP 2019 op 9 oktober te Assen.

woensdag 18 september 2019

Werk je in de ouderenpsychiatrie in het Noorden? Dan mag je de jaarlijkse NOOP-dag op 9 oktober 2019 zéker niet missen. Het thema is “Family matters!” Alle ins en outs over familie in de ggz-behandeling en werken met familie als systeem komen aan bod. Meld je snel aan!

Tevredenheidsonderzoek op digitale zuil

maandag 22 juli 2019

Bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie kunnen patiënten sinds kort gemakkelijk hun mening geven op een digitale zuil die in de centrale hal staat.

Met vroegsignalering erger voorkomen

dinsdag 18 juni 2019

Je kunt ze op elke locatie van GGZ Drenthe tegenkomen. De “vliegende keeps” van het team dat met vroegsignalering patiënten met een verhoogd risico op ernstige psychiatrische aandoeningen helpt hun klachten de baas te blijven. Door bepaalde symptomen te monitoren en tijdig preventief te behandelen, kan het risico op de overgang naar bijvoorbeeld psychose fors worden verminderd.