Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Onderzoek gebruik app Mijn Oplossingen voor raadplegen signaleringsplan

woensdag 24 april 2019

Veel patiënten met ernstige psychische aandoeningen raadplegen zelden hun signaleringsplan als ze klachten hebben, terwijl ze wel hun smartphone bij de hand hebben. Verpleegkundig specialist José Bom onderzoekt of de app Mijn Oplossingen uitkomst kan bieden.

Promotie onderzoek depressie

vrijdag 22 maart 2019

Nicola Klein, psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij het Traumacentrum van GGZ Drenthe, is gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op haar proefschrift over terugvalpreventie bij depressie.

Geslaagd bezoek Blokhuis Teams Optimaal Leven Assen

woensdag 13 maart 2019

“Ik heb niet eerder in mijn leven meegemaakt dat de lijntjes zo kort zijn als nu, bij Optimaal Leven.” Die ervaring van een teamlid vatte de positieve ervaringen van de deelnemers perfect samen tegenover staatssecretaris Paul Blokhuis, afgelopen maandag in Assen.

Barbara van Blanken in Suriname voor voorlichting over trauma

maandag 25 februari 2019

Gz-psycholoog Barbara van Blanken van het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie heeft een training over trauma gegeven in Suriname. Dat gebeurde op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in samenwerking met stichting Matoekoe.

Internationale uitbreiding onderzoek naar 3MDR bij trauma

maandag 4 februari 2019

Het Walter Reed National Military Medical Center in Washington gaat onderzoek doen naar de behandeling van trauma met 3MDR. Dat onderzoek vindt ook bij GGZ Drenthe plaats.