Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Eindejaarssymposium 2023: 'AI in de psychiatrie: dystopie of utopie?'

dinsdag 14 november 2023

Op donderdag 14 december 2023 vindt het jaarlijkse eindejaarssymposium van GGZ Drenthe plaats. Dit jaar is het onderwerp: 'AI in de psychiatrie: dystopie of utopie?'

In gesprek met kandidaat Tweede Kamerlid Wieke Paulusma over leefstijlbevordering en de toekomst van het verpleegkundig vak in de ggz

vrijdag 3 november 2023

Tijdens een werkbezoek van kandidaat Tweede Kamerlid Wieke Paulusma aan GGZ Drenthe stonden preventie, leefstijlbevordering en verdere professionalisering van het vak van de verpleegkundige centraal. Dit zijn belangrijke thema's, omdat veel mensen in Drenthe kampen met een combinatie van mentale en lichamelijke klachten. Preventie en gezond leven dragen bij aan verminderen van deze problemen en zijn daarom een belangrijk uitgangspunt in het Integraal Zorg Akkoord. Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol in het contact met patiënten over herstel en leefstijl.

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Acute Psychiatrie in Assen

dinsdag 31 oktober 2023

Op maandag 30 oktober heeft een verpleegkundige van de High & Intensive Care de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw Acute Psychiatrie in Assen. In en vanuit een prachtig nieuw pand gaan we vanaf 2025 klinische en ambulante acute psychiatrische zorg bieden aan volwassenen in Drenthe.

Jubileum CVBP: een inspirerende en boeiende dag

vrijdag 20 oktober 2023

Het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie bestaat 10 jaar! Dit hebben we afgelopen dinsdag 17 oktober gevierd door een boeiende dag te organiseren met interessante sprekers, activiteiten en momenten om elkaar te ontmoeten. Het thema van de dag was 'Tien jaar samen'.

Gezellige familiedag bij Duurzaam Verblijf

dinsdag 3 oktober 2023

Afgelopen zaterdag 30 september was er een gezellige familiedag bij Duurzaam Verblijf. Veel patiënten kijken uit naar deze dag, waarop de buitenwereld naar binnen komt. Het mooie weer, de vele activiteiten en de enthousiaste deelname maakten het een prachtige dag om op terug te kijken.