Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Artikel over openheid bij depressie

maandag 20 januari 2020

Hoe moeilijk het is om over psychische problemen te praten, merkte psychiater Cecil Prins-Aardema van GGZ Drenthe toen haar man met een ernstige depressie werd opgenomen. Daarover staat een artikel in het Dagblad van het Noorden.

Prof.dr. Marike Lancel geeft op 3 feb. lezing over chronische slaapproblemen

dinsdag 7 januari 2020

Vier tot tien procent van de mensen lijdt aan chronische insomnie. Slapeloosheid heeft negatieve gevolgen voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Slaapexpert Marike Lancel bespreekt behandelmethodes en nieuwe ontwikkelingen.

Studenten bezoeken museum

vrijdag 20 december 2019

Studenten verpleegkunde uit Zwolle hebben onlangs het museum van GGZ Drenthe bezocht. Dat vertelt museumvrijwilliger Aaltjo IJzer. In het museum kun je foto's, video's en vele materialen bekijken over het ontstaan van de psychiatrie en de ontwikkelingen in behandelingen tot nu.

Brand aan de Middenweg

donderdag 19 december 2019

Vanochtend heeft brand gewoed in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe aan de Middenweg in Assen. Het pand kon tijdig worden ontruimd. De brandweer heeft de brand geblust. Er zijn geen gewonden, wel is er materiële schade. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Daat-Drenthe verkoopt snert voor het goede doel

donderdag 12 december 2019

Deelnemers van Daat-Drenthe hebben onlangs erwtensoep verkocht op de kerstmarkt van kringloopwinkel Het Goed in Hoogeveen. Het geld gaat naar “Break the stigma for families”, een project dat openheid over psychische problemen bij kinderen en hun gezinnen moet bevorderen.