Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nijlandsborg besmettingsvrij, cohort afdeling Hoogeveen opgeheven

donderdag 31 december 2020

De twee laatste patiënten van Nijlandsborg herstellen verder op een reguliere afdeling, afgezonderd van andere patiënten. De cohort afdeling voor COVID-patiënten in Hoogeveen is opgeheven.

Maatregelen als gevolg van de landelijke lockdown bij GGZ Drenthe

dinsdag 15 december 2020

We stellen alles in het werk om de behandelingen tijdens de landelijke lockdown, die vandaag is ingegaan, zoveel mogelijk door te laten gaan. Dat gebeurt zo mogelijk in de vorm van beeldbellen en online therapie. Klinische opnames blijven op dezelfde wijze doorgaan als de laatste weken. Het dragen van een mondkapje is verplicht bij verplaatsingen in gebouwen en kantoren. Bezoek is op afspraak welkom indien online contact niet mogelijk of wenselijk is.

Nieuwe coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen

woensdag 9 december 2020

Er zijn vier nieuwe besmettingen aan het licht gekomen bij Ouderenpsychiatrie Nijlandsborg in Assen. Dat blijkt uit de coronatests die zijn afgenomen nadat afgelopen maandag enkele patiënten en medewerkers besmet bleken. In totaal zijn nu zeven patiënten en vijf medewerkers besmet.

Coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen

maandag 7 december 2020

Helaas hebben we ook bij GGZ Drenthe nu te maken gekregen met corona besmettingen in een kliniek. Op de afdeling Nijlandsborg van GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie zijn drie patiënten en vijf medewerkers besmet met COVID-19. Op de afdeling Nijlandsborg verblijven ouderen met psychiatrische en vaak ook somatische problematiek.

Ggz-tandarts Gelhard met pensioen: ‘Patiënten altijd in hun waarde laten’

dinsdag 24 november 2020

Tegen de tand des tijds is niemand bestand. Tandarts Thad Gelhard neemt na 36 jaar afscheid van GGZ Drenthe en het vak. Hij gaat van zijn oude dag genieten. ‘Ik kijk er nog niet echt naar uit te stoppen. Daarvoor vind ik mijn werk veel te leuk,’ vertelt hij.