Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nieuwe coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen

woensdag 9 december 2020

Er zijn vier nieuwe besmettingen aan het licht gekomen bij Ouderenpsychiatrie Nijlandsborg in Assen. Dat blijkt uit de coronatests die zijn afgenomen nadat afgelopen maandag enkele patiënten en medewerkers besmet bleken. In totaal zijn nu zeven patiënten en vijf medewerkers besmet.

In verband met de nieuwe besmettingen wordt vandaag de cohort afdeling in Hoogeveen in gebruik genomen. Daar worden besmette patiënten in quarantaine verpleegd. Alle besmette patiënten van Nijlandsborg worden daar naartoe overgebracht. 

In verband met de nieuwe besmettingen geldt voor geheel Nijlandsborg een algehele lockdown tot 18 december

Uiteraard houden we de gezondheid van alle patiënten goed in de gaten. We doen ons uiterste best de zorg zo goed mogelijk voort te zetten en de situatie zo draaglijk mogelijk te maken. 

We wensen iedereen die als gevolg van de besmetting ziek is geworden van harte beterschap.

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op via het algemene nummer van GGZ Drenthe (0592) 33 48 00 (tijdens kantooruren).


Lees ook: Coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen  

Coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen

Helaas hebben we ook bij GGZ Drenthe nu te maken gekregen met corona besmettingen in een kliniek. Op de afdeling Nijlandsborg van GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie zijn drie patiënten en vijf medewerkers besmet met COVID-19. Op de afdeling Nijlandsborg verblijven ouderen met psychiatrische en vaak ook somatische problematiek.

Ggz-tandarts Gelhard met pensioen: ‘Patiënten altijd in hun waarde laten’

Tegen de tand des tijds is niemand bestand. Tandarts Thad Gelhard neemt na 36 jaar afscheid van GGZ Drenthe en het vak. Hij gaat van zijn oude dag genieten. ‘Ik kijk er nog niet echt naar uit te stoppen. Daarvoor vind ik mijn werk veel te leuk,’ vertelt hij.