Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nijlandsborg besmettingsvrij, cohort afdeling Hoogeveen opgeheven

donderdag 31 december 2020

De twee laatste patiënten van Nijlandsborg die vanwege COVID-19 op de cohort afdeling in Hoogeveen verbleven, zijn deze week terug naar een reguliere afdeling gegaan, waar zij apart van andere patiënten verder herstellen. De cohort afdeling is opgeheven; er verblijven geen COVID-patiënten meer in Hoogeveen.  

Er zijn de afgelopen week geen nieuwe besmettingen onder patiënten en medewerkers van Nijlandsborg bijgekomen. We blijven de situatie goed in de gaten houden en hebben vertrouwen dat we de uitbraak op deze locatie nu snel achter ons kunnen laten.

Maatregelen als gevolg van de landelijke lockdown bij GGZ Drenthe

We stellen alles in het werk om de behandelingen tijdens de landelijke lockdown, die vandaag is ingegaan, zoveel mogelijk door te laten gaan. Dat gebeurt zo mogelijk in de vorm van beeldbellen en online therapie. Klinische opnames blijven op dezelfde wijze doorgaan als de laatste weken. Het dragen van een mondkapje is verplicht bij verplaatsingen in gebouwen en kantoren. Bezoek is op afspraak welkom indien online contact niet mogelijk of wenselijk is.

Nieuwe coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen

Er zijn vier nieuwe besmettingen aan het licht gekomen bij Ouderenpsychiatrie Nijlandsborg in Assen. Dat blijkt uit de coronatests die zijn afgenomen nadat afgelopen maandag enkele patiënten en medewerkers besmet bleken. In totaal zijn nu zeven patiënten en vijf medewerkers besmet.