Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Psycholance mag dóór in 2021

woensdag 28 oktober 2020

De Drentse psycholance blijft rijden in 2021. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis stelt daarvoor geld beschikbaar. Samenwerkende organisaties UMCG Ambulancezorg en GGZ Drenthe zorgen met de psycholance voor vervoer van personen met verward of onbegrepen gedrag. De proefperiode van de psycholance loopt eind dit jaar af.

Professionals gemeenten Assen en Hoogeveen in FACT jeugdteams

dinsdag 20 oktober 2020

In de gemeenten Hoogeveen en Assen start deze maand een pilot met als doel om jongeren die vastlopen in hun leven beter te kunnen helpen. Professionals uit deze gemeenten gaan onderdeel uitmaken van FACT Jeugd. De pilot maakt onderdeel uit van de doorontwikkeling van de behandelsamenwerking FACT Jeugd in Drenthe en loopt tot oktober 2022.

“Het houdt niet op, niet vanzelf” – psychiater Cecil Prins-Aardema over het doorgeven van trauma’s van ouder op kind

maandag 5 oktober 2020

In de online lezing “Het houdt niet op, niet vanzelf” vertelt psychiater Cecil Prins-Aardema aan studenten Geneeskunde over hoe de behandeling binnen GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie bijdraagt aan veilig ouderschap bij ouders die zelf bloot hebben gestaan aan nare ervaringen op de kinderleeftijd.

Wegwerkzaamheden Dennenweg Assen

maandag 5 oktober 2020

De komende weken is de Dennenweg in Assen afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid en gaat over het terrein van GGZ Drenthe.

Mondkapjes dragen en andere voorzorgsmaatregelen bij GGZ Drenthe

vrijdag 2 oktober 2020

Tot nu toe zijn er geen besmette patiënten in onze klinieken (geweest), maar we verwachten wel dat we binnenkort te maken zullen krijgen met COVID-19 besmettingen. We willen de veiligheid van medewerkers, patiënten en naasten zo goed mogelijk waarborgen. Daarom heeft GGZ Drenthe een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen, waaronder regels over het dragen van een mondkapje.