Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Mondkapjes dragen en andere voorzorgsmaatregelen bij GGZ Drenthe

vrijdag 2 oktober 2020

Het aantal besmettingen met het Coronavirus stijgt snel, ook in onze omgeving. Tot nu toe zijn er geen besmette patiënten in onze klinieken (geweest), maar we verwachten wel dat we binnenkort te maken zullen krijgen met COVID-19 besmettingen. We willen de veiligheid van medewerkers, patiënten en naasten zo goed mogelijk waarborgen. Daarom heeft GGZ Drenthe besloten dat vanaf heden regels gelden over het dragen van een mondkapje.

Onze medewerkers dragen een mondkapje in situaties waarin geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, zoals bij de dagelijkse verzorging van patiënten en in kleine ruimtes. Bij het toedienen van een depot gebruiken zowel de medewerker als de patiënt een mondkapje. De patiënt krijgt een mondkapje van GGZ Drenthe. Gebruik van een eigen mondkapje is niet toegestaan.

Voor bezoekers van patiënten geldt vanaf heden het volgende:

  • U bent welkom als u géén corona-achtige klachten heeft, zoals hoesten, verkoudheid en/of koorts.  Heeft u wél klachten, blijf dan thuis. Ook als uw klachten mild zijn. 
  • Per patiënt kan per keer slechts één persoon op bezoek komen. 
  • Bezoek is altijd een vaste contactpersoon van de patiënt. Wij vragen patiënt en naasten de namen van maximaal twee vaste contactpersonen door te geven aan de afdeling.
  • U moet zich na binnenkomst bij de receptie melden. Indien de deur gesloten is, kunt u aanbellen en/of de intercom gebruiken.
  • We vragen u bij elk bezoek uw contactgegevens en enkele aanvullende gegevens te noteren op een formulier en deze aan de balie af te geven, of in de daarvoor bestemde bus te deponeren. Deze gegevens worden gebruikt om u te kunnen informeren in geval achteraf blijkt dat zich een COVID-19 besmetting heeft voorgedaan op het moment dat u op bezoek was. De formulieren worden na 14 dagen vernietigd; dat is de incubatietijd van het virus.
  • We vragen bezoekers een mondkapje te dragen. U krijgt van GGZ Drenthe een mondkapje bij    binnenkomst. Het is niet toegestaan een zelf meegebracht mondkapje te dragen. In speciale bezoekruimtes met doorzichtig scherm hoeft u geen mondkapje te dragen. Wilt u gebruikmaken van een bezoekruimte, dan moet deze van te voren worden gereserveerd bij de afdeling. 
  • We vragen bezoekers bij binnenkomst de handen te desinfecteren en 1,5 meter afstand te houden.

We rekenen op uw begrip en danken u voor uw medewerking.

Vragen?
Heeft u hierover vragen? Neemt dan contact op het zorgsecretariaat van het behandelend team.


 

 

 

Oproep aan patiënten en naasten begin coronaperiode te evalueren

GGZ Drenthe is benieuwd hoe patiënten en naasten de behandeling, het aangepaste contact en de informatievoorziening tijdens de eerste maanden van de coronacrisis hebben ervaren. Daarom verzoeken wij patiënten en naasten een aantal vragen te willen beantwoorden over deze periode. De reactietermijn is verlengd; reacties zijn welkom tot uiterlijk 2 oktober

Fietstocht voor aandacht psychische problemen

Op vrijdag 18 september fietst een peloton van GGZ Drenthe door Drenthe in het kader van de Inclusieweek. De deelnemers fietsen die dag maar liefst 170 kilometer langs alle locaties van GGZ Drenthe. Hiermee willen we aandacht vragen voor het doorbreken van vooroordelen in de psychiatrie.