Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Subsidie ZonMw voor meerjarig slaaponderzoek

woensdag 12 december 2018

ZonMw heeft het Slaapcentrum GGZ Drenthe een grote subsidie toegekend voor meerjarig onderzoek naar de invloed van het vroeg opsporen en behandelen van slaapstoornissen op de geestelijke gezondheid van mensen.

Werkbezoek Groen Links

vrijdag 23 november 2018

Vrijdag heeft een aantal Tweede Kamerleden van Groen Links een bezoek gebracht aan de Acute psychiatrie van GGZ Drenthe.

Betere psychiatrische zorg door onderzoek lichamelijke klachten en medicatiegebruik

donderdag 22 november 2018

Patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis overlijden 13 tot 30 jaar eerder dan de algemene bevolking. Dit wordt vaak veroorzaakt door een ongezonde leefstijl bij psychische ziekte, maar ook door bijwerkingen van medicatie. Dat blijkt uit onderzoek waarop Mirjam Simoons, ziekenhuisapotheker in opleiding, op 30 november 2018 promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarom is het belangrijk om bij psychiatrische patiënten ook lichamelijke klachten en medicatiegebruik te monitoren.

Goed zorgen voor ouders nodig om kindermishandeling te stoppen

dinsdag 20 november 2018

Deze week is het Week tegen kindermishandeling (19-25 november). Gezinspsychiater Cecil Prins van GGZ Drenthe Gezinspsychiatrie vertelt op RTV Drenthe hoe belangrijk aandacht voor kindermishandeling en goed ouderschap is.

Week van de vaktherapie

vrijdag 16 november 2018

Het is Week van de vaktherapie, een manier van behandelen waarbij niet het praten, maar dingen doen en ervaren centraal staan. Guus van Bochove en Joop Meulenbeek van GGZ Drenthe geven samen psychomotorische therapie aan gezinnen met problemen.