Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Samenwerking ouderenzorg Assen

dinsdag 25 september 2018

Twaalf partijen gaan met elkaar de zorg voor kwetsbare ouderen in Assen verbeteren. Regionale zorginstellingen, huisartsen en gemeenten ondertekenen woensdag 26 september een samenwerkingsovereenkomst en richten daarmee officieel het netwerk "Samen Zorg Assen" op.

Beter aan de vraag voldoen
'Zorg is nu meestal nog gericht op herstel', zegt projectleider Wim van der Kolk van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. 'Maar voor een groeiende groep ouderen met meerdere aandoeningen zou zorg juist op andere aspecten gericht moeten zijn. Zoals behoud van zelfstandigheid, mobiliteit en sociaal netwerk, maar ook het vroegtijdig en preventief onderkennen van achteruitgang. Door als ketenpartners nauw met elkaar samen te werken kunnen we beter aan de vraag van de patiënt en de mantelzorger voldoen, komt er meer samenhang in het regionale zorgaanbod én leren de ketenpartners van elkaar.' 

Behalve GGZ Drenthe en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen doen Huisartsenzorg Drenthe, Icare, Interzorg, Zorggroep Drenthe, UMCG Ambulancezorg, huisartsen Assen, Derkshoes, Centrale Huisartsendienst Drenthe, gemeente Midden Drenthe en gemeente Assen mee met het initiatief.

Optimaal Leven teams starten

Maandag 17 september gaan drie Optimaal Leven teams in Drenthe van start. Ze richten zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met langdurige psychische problemen. Het is een samenwerking tussen GGZ Drenthe, Verslavingszorg Noord Nederland en Cosis.

Sportdag in Beilen

Vrijdag 14 september organiseert GGZ Drenthe voor de achtste keer een sportdag voor patiënten van Duurzaam Verblijf op sportpark Noord-West in Beilen.