Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Optimaal Leven teams starten

vrijdag 14 september 2018

Op maandag 17 september gaan drie Optimaal Leven teams in Assen, Emmen en Hoogeveen officieel van start. Optimaal Leven richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met langdurige psychische problemen. Cliënten mogen bij deze werkwijze zelf aangeven wat zij aan ondersteuning nodig hebben om vooruit te komen. Dat gaat vaak niet alleen over psychische gezondheid, maar ook over lichamelijke gezondheid, werk en inkomen en sociale relaties.

De Optimaal Leven teams in Drenthe bestaan uit mensen van GGZ Drenthe, Verslavingszorg Noord Nederland en Cosis. Maar er wordt ook samengewerkt met de huisartsen Drenthe, Zilveren Kruis, VGZ, de gemeenten Assen, Emmen en Hoogeveen. Daarnaast wordt structurele samenwerking gezocht met onder andere welzijnsorganisaties en politie. 

Informatie op ggzdrenthe.nl/optimaalleven

Sportdag in Beilen

Vrijdag 14 september organiseert GGZ Drenthe voor de achtste keer een sportdag voor patiënten van Duurzaam Verblijf op sportpark Noord-West in Beilen.

Interview met hoogleraar Marike Lancel

Op een website van de Rijksuniversiteit Groningen is een dubbel-interview gepubliceerd met hoogleraren Marike Lancel en Stynke Castelein. Marike werkt ook bij GGZ Drenthe als hoofdonderzoeker van de Forensische Psychiatrie en als expert in de slaapgeneeskunde bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen.