Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Interview met hoogleraar Marike Lancel

dinsdag 4 september 2018

Op de website Mindwise, van de afdeling Psychologie van Rijksuniversiteit Groningen, is een dubbel-interview gepubliceerd met hoogleraren Marike Lancel en Stynke Castelein. Marike is bijzonder hoogleraar ‘Slaap en Psychopathologie' en werkt bij GGZ Drenthe als hoofdonderzoeker van de Forensische Psychiatrie en als expert in de slaapgeneeskunde bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen.

Het stuk gaat onder meer over hun functie als hoogleraar en de combinatie met werken bij een grote ggz-instelling. Ze stelden elkaar ook vragen over slaaponderzoek en onderzoek naar herstel bij ernstige psychiatrische aandoeningen. 

"Perspectives on clinical psychology research" is een dubbel-interview met Stynke Castelein, bijzonder hoogleraar herstelbevordering bij ernstige psychiatrische aandoeningen. 

Lees hier: Duo-interview: Perspectives on clinical psychology research

GGZ Drenthe trapt internationale campagne af om vooroordelen psychische aandoeningen tegen te gaan

Op 20 en 21 juli 2018 lanceert GGZ Drenthe de internationale campagne "Break the Stigma for Families". Met deze campagne willen we stigmatisering van gezinnen met psychische aandoeningen tegengaan. Dat doen we door fietsend aandacht te vragen voor deze problematiek.

Jetta Klijnsma bezoekt Spoedpoli

Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, Henk Jumelet, gedeputeerde van de provincie Drenthe en Karel Loohuis, burgemeester van Hoogeveen brachten een bezoek aan de Spoedpoli van GGZ Drenthe.