Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Sportdag in Beilen

maandag 10 september 2018

Vrijdag 14 september organiseert GGZ Drenthe voor de achtste keer een sportdag voor patiënten van Duurzaam Verblijf op sportpark Noord-West in Beilen. Zoals voorgaande jaren doen er weer diverse teams mee van patiënten en medewerkers van Duurzaam Verblijf locatie Beilen en Assen.

Het programma bestaat uit diverse onderdelen. Zo zijn er ‘s ochtends onder andere workshops kickboksen en voetbal en is er een fietstocht. In de middag is er een volleybaltoernooi. De dag wordt afgesloten met gezamenlijk eten op het sportterrein bij voetbalvereniging Fit Boys.

Sportieve samenwerking
De sportdag vindt plaats in nauwe samenwerking met voetbalvereniging Fit Boys. De organisatie krijgt ondersteuning van de vrijwilligers van Fit Boys. Ook verzorgt de club de catering en stelt de kantine ter beschikking.

Traditie
Organisator Miranda Sanders van GGZ Drenthe: 'Deze sportdag begint al een goede traditie te worden in Beilen. De patiënten kijken ook dit jaar weer uit naar dit evenement. We waarderen de samenwerking met de lokale voetbalclub en dat er in Beilen ruimte is voor onze patiënten om gewoon mee te doen in de samenleving. We hopen op een succesvolle en sportieve dag.’

Interview met hoogleraar Marike Lancel

Op een website van de Rijksuniversiteit Groningen is een dubbel-interview gepubliceerd met hoogleraren Marike Lancel en Stynke Castelein. Marike werkt ook bij GGZ Drenthe als hoofdonderzoeker van de Forensische Psychiatrie en als expert in de slaapgeneeskunde bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen.

GGZ Drenthe trapt internationale campagne af om vooroordelen psychische aandoeningen tegen te gaan

Op 20 en 21 juli 2018 lanceert GGZ Drenthe de internationale campagne "Break the Stigma for Families". Met deze campagne willen we stigmatisering van gezinnen met psychische aandoeningen tegengaan. Dat doen we door fietsend aandacht te vragen voor deze problematiek.