Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Studenten bezoeken museum

vrijdag 20 december 2019

Studenten verpleegkunde uit Zwolle hebben onlangs het museum van GGZ Drenthe bezocht. Dat vertelt museumvrijwilliger Aaltjo IJzer. In het museum kun je foto's, video's en vele materialen bekijken over het ontstaan van de psychiatrie en de ontwikkelingen in behandelingen tot nu.

Brand aan de Middenweg

donderdag 19 december 2019

Vanochtend heeft brand gewoed in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe aan de Middenweg in Assen. Het pand kon tijdig worden ontruimd. De brandweer heeft de brand geblust. Er zijn geen gewonden, wel is er materiële schade. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Daat-Drenthe verkoopt snert voor het goede doel

donderdag 12 december 2019

Deelnemers van Daat-Drenthe hebben onlangs erwtensoep verkocht op de kerstmarkt van kringloopwinkel Het Goed in Hoogeveen. Het geld gaat naar “Break the stigma for families”, een project dat openheid over psychische problemen bij kinderen en hun gezinnen moet bevorderen.

Cultuur betrekken in diagnose en behandeling helpt vluchtelingen met psychische problemen

maandag 2 december 2019

Psychische klachten van vluchtelingen moeten in de context worden geplaatst van hun persoonlijke verhaal. Dat leidt tot beter begrip, duidelijker zicht op de diagnose en betere vooruitzichten in de behandeling van trauma’s, betoogt cultureel antropoloog Simon Groen in zijn promotieonderzoek naar culturele identiteit en trauma bij vluchtelingen uit Afghanistan en Irak, waarop hij op woensdag 4 december gaat promoveren aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuw: training Eerste Hulp bij Psychische Problemen

woensdag 27 november 2019

Iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met mensen met psychische problemen kan nu bij GGZ Drenthe een training Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHPP) volgen. Bijvoorbeeld vrijwilligers, naasten, of mensen die in hulpverleningssituaties of op het werk contact hebben met mensen met psychische problemen.