Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nieuw: training Eerste Hulp bij Psychische Problemen

woensdag 27 november 2019

Iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met mensen met psychische problemen kan nu bij GGZ Drenthe een training Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHPP) volgen. Bijvoorbeeld vrijwilligers, naasten, of mensen die in hulpverleningssituaties of op het werk contact hebben met mensen met psychische problemen.

In de training leren deelnemers de meest voorkomende psychische problemen herkennen, bijvoorbeeld een angststoornis, depressie, psychotische problemen of een persoonlijkheidsstoornis. Ook suïcidaliteit en crisisgevoeligheid komen aan bod. Cursisten krijgen tips over hoe zij het beste contact kunnen maken en kunnen helpen.

Er is volop aandacht voor de rol van naasten. Verder leren cursisten anders aankijken tegen mensen met psychische problemen en hoe ze hun grenzen kunnen bewaken. Deelnemers aan de training die in hun werk te maken hebben met mensen met psychische problemen leren het belang van professioneel gedrag en de samenwerking met collega’s. Bijvoorbeeld doktersassistenten, ambulancepersoneel, pakketbezorgers of baliemedewerkers.

Drie jaar cel en tbs - een waargebeurd verhaal van dader naar hulpverlener

Deze week verschijnt het boek "Drie jaar cel en tbs, van dader naar hulpverlener" van Jorge Chito en Marcella Kleine. Jorge heeft een leven met diepe dalen achter de rug, resulterend in een veroordeling tot drie jaar celstraf en tbs met voorwaarden. Hij weet zich na de behandeling uit het dal omhoog te knokken en een succesvolle, gediplomeerde ervaringswerker in de zorg te worden. In het boek vertelt Jorge zijn indrukwekkende verhaal.

Brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Er was een kleine brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe aan de Middenweg in Assen.