Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

donderdag 14 november 2019

Er was een kleine brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe aan de Middenweg in Assen.

“We bemerkten al snel dat het stigma ook in onszelf zat”

dinsdag 29 oktober 2019

Toen de man van gezinspsychiater Cecil Prins-Aardema wegens psychische problemen opgenomen moest worden in een psychiatrisch ziekenhuis, wilden ze open hierover zijn tegenover hun kinderen. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig...

Onderzoek over zelfdoding

dinsdag 22 oktober 2019

GGZ Drenthe zoekt deelnemers aan een onderzoek naar de samenwerking tussen hulpverleners en patiënten, familie en naasten die te maken hebben gehad met zelfdoding.

Tevredenheidsonderzoek op digitale zuil

maandag 22 juli 2019

Bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie kunnen patiënten sinds kort gemakkelijk hun mening geven op een digitale zuil die in de centrale hal staat.

Met vroegsignalering erger voorkomen

dinsdag 18 juni 2019

Je kunt ze op elke locatie van GGZ Drenthe tegenkomen. De “vliegende keeps” van het team dat met vroegsignalering patiënten met een verhoogd risico op ernstige psychiatrische aandoeningen helpt hun klachten de baas te blijven. Door bepaalde symptomen te monitoren en tijdig preventief te behandelen, kan het risico op de overgang naar bijvoorbeeld psychose fors worden verminderd.