Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Drie jaar cel en tbs - een waargebeurd verhaal van dader naar hulpverlener

woensdag 20 november 2019

Deze week verschijnt het boek "Drie jaar cel en tbs, van dader naar hulpverlener" van Jorge Chito en Marcella Kleine. Jorge heeft een leven met diepe dalen achter de rug, resulterend in een veroordeling tot drie jaar celstraf en tbs met voorwaarden. Hij weet zich na de behandeling uit het dal omhoog te knokken en een succesvolle, gediplomeerde ervaringswerker in de zorg te worden. In het boek vertelt Jorge zijn indrukwekkende verhaal.

Brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

donderdag 14 november 2019

Er was een kleine brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe aan de Middenweg in Assen.

“We bemerkten al snel dat het stigma ook in onszelf zat”

dinsdag 29 oktober 2019

Toen de man van gezinspsychiater Cecil Prins-Aardema wegens psychische problemen opgenomen moest worden in een psychiatrisch ziekenhuis, wilden ze open hierover zijn tegenover hun kinderen. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig...

Onderzoek over zelfdoding

dinsdag 22 oktober 2019

GGZ Drenthe zoekt deelnemers aan een onderzoek naar de samenwerking tussen hulpverleners en patiënten, familie en naasten die te maken hebben gehad met zelfdoding.

Tevredenheidsonderzoek op digitale zuil

maandag 22 juli 2019

Bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie kunnen patiënten sinds kort gemakkelijk hun mening geven op een digitale zuil die in de centrale hal staat.