Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Tevredenheidsonderzoek op digitale zuil

maandag 22 juli 2019

Bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (CVBP) in Assen staat een nieuwe zuil in de centrale hal om patiënttevredenheid te meten. Dat vertelt verpleegkundige en onderzoeker Josien Jonker. Patiënten kunnen eenvoudigweg op één van de vier knoppen drukken om hun mening over een bepaald onderwerp te geven. Op de digitale zuil staat een steeds wisselende vraag, bijvoorbeeld over de telefonische bereikbaarheid. 

Gesprekken
Josien: ‘Hoewel sommige patiënten het spannend vinden om op de knop te drukken, zijn de eerste resultaten positief. Er wordt veel gebruik gemaakt van de nieuwe zuil. We kunnen hiermee snel inspelen op onderwerpen waar patiënten minder tevreden over zijn. Over de uitkomsten van het tevredenheidsonderzoek vinden later gesprekken plaats, waarin met patiënten en hun naasten de onderwerpen verder worden besproken.'

Met vroegsignalering erger voorkomen

Je kunt ze op elke locatie van GGZ Drenthe tegenkomen. De “vliegende keeps” van het team dat met vroegsignalering patiënten met een verhoogd risico op ernstige psychiatrische aandoeningen helpt hun klachten de baas te blijven. Door bepaalde symptomen te monitoren en tijdig preventief te behandelen, kan het risico op de overgang naar bijvoorbeeld psychose fors worden verminderd.

De Evenaar loopt Nacht van de vluchteling

Medewerkers van Centrum voor transculturele psychiatrie De Evenaar van GGZ Drenthe wandelen in de nacht van 15 op 16 juni mee in de “Nacht van de vluchteling”. Die tocht van 40 kilometer gaat van Utrecht naar Amersfoort. Deelnemers halen met sponsoring geld op voor de noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.