Spring naar navigatie Spring naar inhoud

De Evenaar loopt Nacht van de vluchteling

donderdag 13 juni 2019

Medewerkers van Centrum voor transculturele psychiatrie De Evenaar van GGZ Drenthe wandelen in de nacht van 15 op 16 juni mee in de “Nacht van de vluchteling”. Die tocht van 40 kilometer gaat van Utrecht naar Amersfoort. Deelnemers halen met sponsoring geld op voor de noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Bijvoorbeeld voor voeding, schoon drinkwater of medicijnen.

Hulp bij psychische problemen en een andere culturele achtergrond
De Evenaar is gespecialiseerd in hulp voor mensen met een niet-westerse culturele achtergrond en psychische problemen. Zoals (arbeids)migranten, vluchtelingen en asielzoekers. Hun problemen ontstaan bijvoorbeeld door schokkende gebeurtenissen in het land van herkomst of door stressvolle gebeurtenissen in Nederland. Veel mensen worden door hun andere culturele achtergrond niet goed begrepen. Tijdens een behandeling bij De Evenaar wordt extra aandacht besteed aan culturele en persoonlijke achtergronden.

https://evenaar.ggzdrenthe.nl/

Danielle Cath presenteert eerste Handboek Tourette

Op vrijdag 7 juni presenteert Danielle Cath (psychiater en Opleider Psychiatrie bij GGZ Drenthe) het eerste Nederlandse handboek over het Gilles de la Tourette syndroom. Samen met twee anderen is ze redacteur van het boek, bedoeld voor zorgprofessionals en andere geinteresseerden, zoals patiënten en naasten. De presentatie vindt plaats in Utrecht tijdens een symposium. Belangstellenden zijn welkom!

Wandelend huisbezoek bij GGZ Drenthe

Bij de Ouderenpsychiatrie van GGZ Drenthe wordt een deel van de huisbezoeken vervangen door een gezamenlijke wandeling van hulpverlener en patiënt. Wandelen is namelijk goed voor het humeur, de focus en het zelfvertrouwen.