Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Onderzoek over zelfdoding

dinsdag 22 oktober 2019

GGZ Drenthe is op zoek naar deelnemers aan een onderzoek naar de samenwerking tussen hulpverleners en patiënten, familie en naasten die te maken hebben gehad met suïcidaliteit. Doet u mee? Door uw ervaringen met ons te delen, helpt u ons onze zorg te verbeteren.

Heeft u zelf of in uw naaste omgeving te maken gehad met suïcidaliteit, dan stellen we het erg op prijs als u wilt deelnemen aan dit onderzoek. Hoe kijkt u terug op de samenwerking met onze hulpverleners? Het onderzoek gebeurt in de vorm van een persoonlijk interview of groepsgesprek. 

Tijdens het onderzoek gaat het over:

  • Wat u goed en minder goed vond aan onze hulpverlening en hoe u zich daarbij voelde;
  • Waar in de behandeling de meeste winst valt te behalen en wat het hardst nodig is;
  • Meedenken in wat we kunnen veranderen om dit doel te bereiken.

Doet u mee?
Wilt u meedoen, stuur dan een e-mail naar Annika Hemme. Bellen kan ook, naar 06 - 23 40 06 68. U ontvangt dan meer informatie en een uitnodiging voor een gesprek.

Tevredenheidsonderzoek op digitale zuil

Bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie kunnen patiënten sinds kort gemakkelijk hun mening geven op een digitale zuil die in de centrale hal staat.

Met vroegsignalering erger voorkomen

Je kunt ze op elke locatie van GGZ Drenthe tegenkomen. De “vliegende keeps” van het team dat met vroegsignalering patiënten met een verhoogd risico op ernstige psychiatrische aandoeningen helpt hun klachten de baas te blijven. Door bepaalde symptomen te monitoren en tijdig preventief te behandelen, kan het risico op de overgang naar bijvoorbeeld psychose fors worden verminderd.