Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Heeft uw zorgverzekeraar in 2024 een contract met GGZ Drenthe?

vrijdag 22 december 2023

Heeft uw zorgverzekeraar in 2024 een contract met GGZ Drenthe? Dat is van belang als u nu zorg van ons krijgt, of volgend jaar verwacht te krijgen. Op onze website staat met welke verzekeraars we wel en (nog) niet een contract hebben in 2024.

Durfjijmetmij.nl: ontmoetingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

woensdag 20 december 2023

Durfjijmetmij.nl is een gratis ontmoetingssite. Het doel van deze website is om mensen op een veilige manier in contact te brengen met anderen. Wil jij graag in 2024 nieuwe mensen leren ontmoeten? Dan is durfjijmetmij.nl misschien iets voor jou!

Eindejaarssymposium 2023: 'AI in de psychiatrie: dystopie of utopie?'

dinsdag 14 november 2023

Op donderdag 14 december 2023 vindt het jaarlijkse eindejaarssymposium van GGZ Drenthe plaats. Dit jaar is het onderwerp: 'AI in de psychiatrie: dystopie of utopie?'

In gesprek met kandidaat Tweede Kamerlid Wieke Paulusma over leefstijlbevordering en de toekomst van het verpleegkundig vak in de ggz

vrijdag 3 november 2023

Tijdens een werkbezoek van kandidaat Tweede Kamerlid Wieke Paulusma aan GGZ Drenthe stonden preventie, leefstijlbevordering en verdere professionalisering van het vak van de verpleegkundige centraal. Dit zijn belangrijke thema's, omdat veel mensen in Drenthe kampen met een combinatie van mentale en lichamelijke klachten. Preventie en gezond leven dragen bij aan verminderen van deze problemen en zijn daarom een belangrijk uitgangspunt in het Integraal Zorg Akkoord. Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol in het contact met patiƫnten over herstel en leefstijl.

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Acute Psychiatrie in Assen

dinsdag 31 oktober 2023

Op maandag 30 oktober heeft een verpleegkundige van de High & Intensive Care de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw Acute Psychiatrie in Assen. In en vanuit een prachtig nieuw pand gaan we vanaf 2025 klinische en ambulante acute psychiatrische zorg bieden aan volwassenen in Drenthe.