Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Heeft uw zorgverzekeraar in 2024 een contract met GGZ Drenthe?

vrijdag 22 december 2023

Heeft uw zorgverzekeraar in 2024 een contract met GGZ Drenthe? Dat is van belang als u nu zorg van ons krijgt, of volgend jaar verwacht te krijgen. Op onze website staat met welke verzekeraars we wel en (nog) niet een contract hebben in 2024. 

Voor het jaar 2023 hebben wij een contract met alle zorgverzekeraars. Loopt de zorg die u op dit moment van ons krijgt volgend jaar door en blijft u bij dezelfde zorgverzekeraar? Dan is het goed te weten dat uw zorgverzekeraar in dat geval verplicht is om de ggz-zorg nog 1 jaar te vergoeden. 

Bent u op dit moment verzekerd bij een verzekeraar waarmee wij (nog) niet een contract hebben voor 2024 of bent u voornemens om over te stappen naar een verzekeraar waar wij (nog) niet een contract mee hebben voor 2024? Neem dan contact op met uw (nieuwe) zorgverzekeraar en laat u zich informeren of de zorg van GGZ Drenthe in 2024 (volledig) wordt vergoed en kijk op de website van uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden voor "gecontracteerde zorg" en "niet-gecontracteerde zorg"! 

Meer weten?
→ Kijk op onze webpagina Heeft mijn zorgverzekeraar een contract met GGZ Drenthe?

Durfjijmetmij.nl: ontmoetingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Durfjijmetmij.nl is een gratis ontmoetingssite. Het doel van deze website is om mensen op een veilige manier in contact te brengen met anderen. Wil jij graag in 2024 nieuwe mensen leren ontmoeten? Dan is durfjijmetmij.nl misschien iets voor jou!

Leestip voor professionals: Handboek medische zorg voor patiënten met een verstandelijke beperking

“Het gedrag van Piet is anders dan anders” of “Hij voelt zich vreemd, maar kan niet zeggen waarom”. Op het spreekuur, of bij begeleiders in een zorginstelling horen we dit soort uitspraken regelmatig bij patiënten met een verstandelijke beperking. Wat doe je dan? Wat kun je doen? In de tweede editie van het handboek is alle informatie geactualiseerd naar de laatste wetenschappelijke inzichten en praktische richtlijnen. Ook het CVBP heeft hier een waardevolle bijdrage aan geleverd.