Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Durfjijmetmij.nl: ontmoetingsplek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

woensdag 20 december 2023

Wil jij graag in 2024 nieuwe mensen leren ontmoeten? Dan is durfjijmetmij.nl iets voor jou!

Durfjijmetmij.nl is een gratis ontmoetingssite bedoeld om mensen met een psychische kwetsbaarheid op een veilige manier in contact te brengen met anderen. Op die manier willen we eenzaamheid tegen gaan.

Dankzij de Centrale Cliëntenraad is GGZ Drenthe sinds 1 januari 2022 aangesloten bij durfjijmetmij.nl De ontmoetingsplek is ontworpen voor mensen van 18 jaar en ouder. Hier kan je op een veilige manier op zoek gaan naar nieuwe vrienden, dates of zelfs een relatie!

Ben je in zorg bij GGZ Drenthe? Neem een kijkje op de website www.durfjijmetmij.nl voor meer informatie en meld je aan!

Leestip voor professionals: Handboek medische zorg voor patiënten met een verstandelijke beperking

“Het gedrag van Piet is anders dan anders” of “Hij voelt zich vreemd, maar kan niet zeggen waarom”. Op het spreekuur, of bij begeleiders in een zorginstelling horen we dit soort uitspraken regelmatig bij patiënten met een verstandelijke beperking. Wat doe je dan? Wat kun je doen? In de tweede editie van het handboek is alle informatie geactualiseerd naar de laatste wetenschappelijke inzichten en praktische richtlijnen. Ook het CVBP heeft hier een waardevolle bijdrage aan geleverd.

Eindejaarssymposium 2023: 'AI in de psychiatrie: dystopie of utopie?'

Op donderdag 14 december 2023 vindt het jaarlijkse eindejaarssymposium van GGZ Drenthe plaats. Dit jaar is het onderwerp: 'AI in de psychiatrie: dystopie of utopie?'