Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Acute Psychiatrie in Assen

dinsdag 31 oktober 2023

Op maandag 30 oktober heeft een verpleegkundige van de High & Intensive Care de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw Acute Psychiatrie in Assen. In en vanuit een prachtig nieuw pand gaan we vanaf 2025 klinische en ambulante acute psychiatrische zorg bieden aan volwassenen in Drenthe.  

Acute opnames in één pand 
In het nieuwe pand komen de acute opname-afdelingen High & Intensive Care (HIC) en Medium Care (MC). Het nieuwe gebouw wordt verbonden met het naastgelegen pand, ’t Knooppunt, zodat de samenwerking met andere acute zorgteams zoals Intensive Home Treatment/de Crisisdienst en ondersteunende functies kan worden verstevigd. 

Twee vleugels  
De nieuwbouw komt midden op het terrein van GGZ Drenthe. Het pand bestaat uit twee vleugels en een centrale buitenruimte. In beide vleugels is plek voor 24 patiënten, behandelkamers en ruimtes voor ondersteuning en facilitaire voorzieningen. We creëren in het nieuwe gebouw een herstel bevorderende omgeving, waarin mensen zich zo thuis mogelijk kunnen voelen. Grote ramen bieden uitzicht op het omringende groen en de binnentuin, waarin afgesloten en gedeelde zones gecreëerd worden voor patiënten.  

Opname voorkomen 
GGZ Drenthe Acute Psychiatrie is er voor mensen die in acuut gevaar verkeren door een psychiatrische crisis, of die in crisis dreigen te raken. De zorg is gericht op het stabiliseren of voorkomen van een crisis en altijd tijdelijk. Dat doen we zoveel mogelijk in de thuissituatie, samen met naasten en andere instanties en hulpverleners binnen en buiten GGZ Drenthe. Opname in een kliniek proberen we zoveel mogelijk te voorkomen of zo kort mogelijk te laten duren. 

Uitvoering 
De bouw wordt uitgevoerd door Dura Vermeer Bouw Hengelo, naar een ontwerp van Vakwerk Architecten. Een impressie van de nieuwbouw staat op de website van Vakwerk Architecten. 

Jubileum CVBP: een inspirerende en boeiende dag

Het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie bestaat 10 jaar! Dit hebben we afgelopen dinsdag 17 oktober gevierd door een boeiende dag te organiseren met interessante sprekers, activiteiten en momenten om elkaar te ontmoeten. Het thema van de dag was 'Tien jaar samen'.

Gezellige familiedag bij Duurzaam Verblijf

Afgelopen zaterdag 30 september was er een gezellige familiedag bij Duurzaam Verblijf. Veel patiënten kijken uit naar deze dag, waarop de buitenwereld naar binnen komt. Het mooie weer, de vele activiteiten en de enthousiaste deelname maakten het een prachtige dag om op terug te kijken.