Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Gezellige familiedag bij Duurzaam Verblijf

dinsdag 3 oktober 2023

Afgelopen zaterdag 30 september was er een gezellige familiedag bij Duurzaam Verblijf. Veel patiënten kijken uit naar deze dag, waarop de buitenwereld naar binnen komt. Het mooie weer, de vele activiteiten en de enthousiaste deelname maakten het een prachtige dag om op terug te kijken. 

Iedere twee jaar organiseert Duurzaam Verblijf een familiedag voor familie en kennissen van patiënten. Voor veel patiënten is dit iets om naar uit te kijken. Het is een moment waarop het terrein een stukje groter wordt en een stukje van de buitenwereld naar binnen komt. De familiedag vond plaats op alle locaties van Duurzaam Verblijf: aan de Klateringerweg en in De Heuve en De Gunne in Beilen en bij Duurzaam Verblijf Assen.  

Tussen 11.00 en 15.30 uur werden in totaal ongeveer 130 naasten ontvangen, met op alle locaties allerlei leuke activiteiten, muziek, lekker eten en gezelligheid. Zoals het beschilderen van happy stones, koffiebekers, of een schilderdoek, een ritje op een pony (mogelijk gemaakt door dierenweide Stroomdal), of een salsa workshop door sportleider Manuel (de laatste twee in Beilen). Op elke locatie konden patiënten en familieleden zich door een fotograaf laten portretteren voor een tastbare herinnering aan deze dag.  

Ook was er aandacht voor de patiënten die geen bezoek kregen, of voor wie alle drukte te veel was. We hopen dat ook zij, voor zover mogelijk, hebben kunnen genieten van de festiviteiten en een leuke dag hebben gehad. 

Geslaagde beweegmiddag op het ggz-terrein in Assen

Enthousiaste PMT’ers, activiteitenbegeleiders en de projectleider van de Groene GGZ hebben op 13 september een beweegmiddag georganiseerd voor patiënten die verblijven op locaties van GGZ Drenthe aan de Dennenweg in Assen. De belangstelling was groot. Ter afsluiting kon iedereen proeven van zelfgemaakte gezonde hapjes.

Werkbezoek trajectbegeleiders aan Meppel en Westerveld

Tijdens een werkbezoek aan Zuidwest-Drenthe hebben we gesproken over hoe we met Individuele Plaatsing en Steun (IPS) van betekenis kunnen zijn voor inwoners uit de regio met een psychische kwetsbaarheid, die betaald werk of een opleiding zoeken of willen behouden.