Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Geslaagde beweegmiddag op het ggz-terrein in Assen

maandag 18 september 2023

Enthousiaste PMT’ers, activiteitenbegeleiders en de projectleider van de Groene GGZ hebben op 13 september een beweegmiddag georganiseerd voor patiënten die verblijven op locaties van GGZ Drenthe aan de Dennenweg in Assen. De belangstelling was groot. Ter afsluiting kon iedereen proeven van zelfgemaakte gezonde hapjes.

Badminton
Ruim 30 patiënten hebben meegedaan aan de verschillende activiteiten, zoals volleybal, tafeltennis, jeu de boules, een natuurwandeling, een mindful wandeling en badminton. Deze laatste activiteit spande de kroon. Twee bestuursleden van de Badmintonclub Assen waren ook aanwezig en wisten de deelnemers te enthousiasmeren. Een mooi voorbeeld van een sportvereniging die inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan.
 
Hapjes proeven
Naast bewegen waren er ook gezonde hapjes om te proeven, die activiteitenbegeleiders samen met patiënten hadden gemaakt in afstemming met de diëtisten van GGZ Drenthe. De aanwezigen mochten de hapjes een cijfer geven. De gezonde snicker kwam als winnaar uit de bus. Ook was er volop keuze uit fruit, gedoneerd door de partner van één van de PMT’ers, en flesjes water, gedoneerd door Albert Hein. 
 
Goodie bag
Alle deelnemers kregen ten slotte een goodie bag mee. De tassen met inhoud waren beschikbaar gesteld door Sportstad Assen, de bidons door Break the Stigma.  Het was een mooie co-creatie en een zeer geslaagde middag, die zeker een vervolg zal krijgen.

Werkbezoek trajectbegeleiders aan Meppel en Westerveld

Tijdens een werkbezoek aan Zuidwest-Drenthe hebben we gesproken over hoe we met Individuele Plaatsing en Steun (IPS) van betekenis kunnen zijn voor inwoners uit de regio met een psychische kwetsbaarheid, die betaald werk of een opleiding zoeken of willen behouden.

Jubileum CVBP: "Tien jaar samen"

Op dinsdag 17 oktober 2023 vieren we het tienjarig bestaan van het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie. We willen deze mijlpaal graag met jou delen en nodigen je uit om dit samen met ons te vieren. We hebben een boeiende dag voorbereid, vol activiteiten, inspirerende sprekers en momenten om elkaar te ontmoeten. Het thema van de dag is: “Tien jaar samen”.