Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Jubileum CVBP: "Tien jaar samen"

woensdag 13 september 2023

Op dinsdag 17 oktober 2023 vieren we het tienjarig bestaan van het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie. We willen deze mijlpaal graag met jou delen en nodigen je uit om dit samen met ons te vieren. We hebben een boeiende dag voorbereid, vol activiteiten, inspirerende sprekers en momenten om elkaar te ontmoeten. Het thema van de dag is: “Tien jaar samen”. 

Symposium
Het ochtendprogramma bestaat uit een symposium met interessante sprekers. De dag wordt gestart en afgesloten door de dagvoorzitters Judith Ros, Mick Wonnink en Erik Mulder.  

Verder vertelt Mathijs Zwinkels over de straatcultuur, over licht verstandelijke beperking, criminaliteit en het leven van de straat. Daarnaast bespreekt Vanessa Olivier- Pijpers de invloed van de context op probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking. 

Workshops
In de middag wordt de dag voortgezet met boeiende workshops. Alle workshops raken het thema: “Tien jaar samen”. De workshops die je kunt volgen zijn:  

  • Samen behandelen bij mensen met een verstandelijke beperking; 
  • Samen reguleren in de gymzaal; 
  • Samen beslissen over medicatie bij psychische en/of gedragsproblemen; 
  • Samen werken aan een gezonde leefstijl; 
  • Samen organiseren op het snijvlak van de ggz en verstandelijke beperking; 
  • Samen signaleren. 

Meer informatie en aanmelden
Je kunt je aanmelden voor het symposium door een mail te sturen naar 10jaarcvbp@ggzdrenthe.nl. Vermeld bij je aanmelding je naam, mailadres, de twee workshops naar eerste en tweede keuze (per ronde) en welke eventuele dieetwensen je hebt.

Bekijk voor meer informatie over het symposium en de workshops die gegeven worden deze flyer.

De Vermeer in Assen over naar WerkPro

Vanaf 1 september is werk/leerbedrijf en dagbestedingslocatie De Vermeer onderdeel van WerkPro. Naar dit moment is maandenlang toegewerkt door GGZ Drenthe en WerkPro. Daarbij stond het belang van de 120 deelnemers voorop: behoud van activiteiten en dagbesteding in de buurt.

Verkeershinder week 35 en 36 op ggz-terrein Assen

In de laatste week van augustus (week 35) en de eerste week van september (week 36) vinden wegwerkzaamheden plaats op het terrein van GGZ Drenthe in Assen. Voor het verkeer naar de HIC/Spoedpoli en Meander geldt in die periode een omleidingsroute.