Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Daat-Drenthe wordt kleiner

dinsdag 6 december 2022

Werk/leerbedrijf en dagbesteding Daat-Drenthe, onderdeel van GGZ Drenthe, is verliesgevend en moet krimpen. Daarover heeft GGZ Drenthe een voorgenomen besluit genomen. De activiteiten worden voortgezet, veelal elders en deels bij Daat-Drenthe. Samen met de deelnemers wordt gezocht naar een passend alternatief. Het is nog niet duidelijk in welke vorm en omvang Daat-Drenthe verder gaat. Dat staat in een “transitieplan”, dat begin volgend jaar - na medezeggenschap - wordt vastgesteld en uitgevoerd.

Promotie Maaike van Veen: slaap en agressie

donderdag 10 november 2022

Psychiater Maaike van Veen van GGZ Drenthe is donderdag gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek over het verband tussen slecht slapen en agressie. Het onderzoek biedt mogelijkheden woede, vijandigheid en agressief gedrag te verminderen bij (forensisch) psychiatrisch patiënten.

Gezinspsychiatrie sleept landelijk contract binnen

dinsdag 8 november 2022

Gezinspsychiatrie is vanaf 1 januari 2023 toegelaten tot het Landelijk Transitiearrangement (LTA). Het LTA is een contract dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) afsluit met aanbieders van jeugdhulp. Daarmee kunnen we meer gezinnen met meervoudige complexe problemen behandeling op maat bieden, omdat er voor de komende twee jaar duidelijkheid is over de financiering.

GGZ Drenthe getroffen door beveiligingsincident Nedap

woensdag 26 oktober 2022

GGZ Drenthe is één van de zorgorganisaties die getroffen is door een beveiligingsincident bij Carenzorgt.nl van Nedap. Bescherming van privacy is voor ons en onze patiënten van het grootste belang; we hebben hier voortdurend aandacht voor. We zijn dan ook geschrokken en betreuren het zeer dat dit incident heeft plaatsgevonden. Betreffende patiënten ontvangen een persoonlijk bericht van GGZ Drenthe.

Herstelruimte Emmen wint Herstelaward 2022

donderdag 20 oktober 2022

De Herstelruimte van Optimaal Leven Emmen is de winnaar van de Herstelaward 2022. De award is een vast onderdeel van de landelijke dag van Verslavingskunde Nederland, die afgelopen vrijdag plaatsvond. De Herstelaward is gekoppeld aan het thema van deze landelijke dag. Dit jaar was dat Doen wat werkt.