Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Bijeenkomst over slaapproblemen

donderdag 13 oktober 2022

Kenniscafé Assen organiseert een informatieavond over slaap. Psychiater Rixt Riemersma van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGZ Drenthe vertelt als een van de deskundigen over slaap, slaapproblemen en de relatie met psychische problemen.

GGZ Drenthe viert een jubileum

maandag 3 oktober 2022

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste patiënt werd opgenomen in Beileroord, een van de voorlopers van GGZ Drenthe. De opname van mensen met psychiatrische problemen, met de daarbij horende gezinsverpleging van patiënten in het dorp, was in die tijd vooruitstrevend te noemen.

Promotie Marion Verkade

dinsdag 27 september 2022

Marion Verkade is vorige week gepromoveerd aan de universiteit van Utrecht op een onderzoek over gewetensfunctioneren van delinquenten. Marion werkt als klinisch psycholoog en psychotherapeut in de Forensisch Psychiatrische Kliniek van GGZ Drenthe in Assen.

‘Wij zien mensen’ op de HIC: omgaan met suïcidaliteit

donderdag 22 september 2022

Als psychiatrisch verpleegkundige op de High & Intensive Care komt Monique Lancee regelmatig in aanraking met mensen die zich willen suïcideren. Monique vertelt hoe ze daarmee omgaat en hoe ze de visie van GGZ Drenthe Wij zien mensen in praktijk probeert te brengen. Dat doet ze door mensen écht te zien. Door een luisterend oor te bieden, door te laten weten dat ze er altijd voor hen is en zo ruimte probeert te maken voor hulp.

Eerste bewoners 12 Plus-woningen Actium-GGZ Drenthe in Assen-Oost

dinsdag 6 september 2022

Woningcorporatie Actium en GGZ Drenthe hebben een uniek woonzorgproject gestart op het terrein van GGZ Drenthe. Aan de Dennenweg heeft Actium twaalf nieuwbouwwoningen opgeleverd, die verhuurd worden aan cliënten van GGZ Drenthe. De woningen dienen als tussenstap naar terugkeer in de maatschappij. Deze week nemen de eerste zes cliënten hun intrek. Daarna gaan de volgende zes cliënten in fasen verhuizen. De nieuwe huurders ontvangen zorg van GGZ Drenthe gedurende het huurtraject van maximaal twee jaar.