Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Bijeenkomst over slaapproblemen

donderdag 13 oktober 2022

Kenniscafé Assen organiseert een avond over slaap in Assen. Psychiater Rixt Riemersma van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGZ Drenthe (foto) vertelt als een van de deskundigen over slaap, slaapproblemen en de relatie met psychische problemen. Daarnaast komen een bewegingswetenschapper en een hoogleraar chronobiologie aan het woord. Kenniscafé Assen organiseert regelmatig avondvullende programma’s over kennis en wetenschap voor een breed publiek.

Slaap en psychische aandoeningen
Wat is het geheim van een goede nachtrust? Of juist, wat kun je doen als je vaak wakker ligt? Op donderdag 3 november geven drie deskundigen daarop een antwoord. Rixt Riemersma vertelt namens het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGZ Drenthe over slaapproblemen en hoe je daarmee omgaat. Slaap en psychische aandoeningen zijn vaak met elkaar verbonden. Slaap je slecht, dan heeft dat gevolgen voor hoe je in je vel zit. En omgekeerd is het lastig slapen als je niet goed in je vel zit. Verbetering van slaap kan uitkomst bieden. 

Aanmelden en informatie kenniscafe op 3 november 19:30 uur in Assen.

GGZ Drenthe viert een jubileum

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste patiënt werd opgenomen in Beileroord, een van de voorlopers van GGZ Drenthe. De opname van mensen met psychiatrische problemen, met de daarbij horende gezinsverpleging van patiënten in het dorp, was in die tijd vooruitstrevend te noemen.

Prof.dr. Marike Lancel 'Geef prioriteit aan de aanpak van slaapproblemen'

'Behandelaars zouden veel meer aandacht moeten besteden aan de slaap van patiënten', aldus Prof.Dr. Marike Lancel, somnoloog, in een interview in GZ-psychologie.