Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe getroffen door beveiligingsincident Nedap

woensdag 26 oktober 2022

GGZ Drenthe is één van de zorgorganisaties die getroffen is door een beveiligingsincident bij Carenzorgt.nl van Nedap. Bescherming van privacy is voor ons en onze patiënten van het grootste belang; we hebben hier voortdurend aandacht voor. We zijn dan ook geschrokken en betreuren het zeer dat dit incident heeft plaatsgevonden. Betreffende patiënten ontvangen een persoonlijk bericht van GGZ Drenthe. 

Op dinsdag 25 oktober werd GGZ Drenthe door Nedap geïnformeerd dat ook van circa 270 patiënten van GGZ Drenthe informatie is gedownload uit het zorgportaal Carenzorgt. We hebben van dit incident direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Aangifte
Nedap heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie en staat in contact met hen. De politie is direct na de aangifte een onderzoek gestart en heeft een verdachte aangehouden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende documenten verspreid zijn. Het politieonderzoek hiernaar is nog niet afgerond.

Meer informatie
Op de website van Carenzorgt.nl vindt u antwoorden op vragen over dit incident. Informatie over hoe er bij GGZ Drenthe wordt omgegaan met persoonsgegevens, vindt u op onze website  Patiënten en naasten die vragen hebben, kunnen bellen met telefoonnummer 088 980 07 09. De vragen worden namens GGZ Drenthe beantwoord door de Zorgcentrale Noord (onderdeel van Espria).

Over Carenzorgt.nl
Carenzorgt.nl is een digitale omgeving van leverancier Nedap, waarin mensen en zorgorganisaties informatie met elkaar uitwisselen. Carenzorgt wordt gebruikt door bijna een half miljoen mensen en ruim 9.000 zorgaanbieders. Nedap is de leverancier van Carenzorgt.nl.

Herstelruimte Emmen wint Herstelaward 2022

De Herstelruimte van Optimaal Leven Emmen is de winnaar van de Herstelaward 2022. De award is een vast onderdeel van de landelijke dag van Verslavingskunde Nederland, die afgelopen vrijdag plaatsvond. De Herstelaward is gekoppeld aan het thema van deze landelijke dag. Dit jaar was dat Doen wat werkt.

GGZ Drenthe ontvangt opnieuw het TOPGGz-keurmerk

Het TOPGGz-keurmerk voor de Forensisch Psychiatrische Kliniek en het Psychosecircuit van GGZ Drenthe is op 6 oktober jl. opnieuw toegekend! GGZ Drenthe is trots dat deze twee afdelingen het TOPGGz-keurmerk de komende vier jaar weer mogen voeren. Het keurmerk toont aan dat we met hoogspecialistische zorg, onderzoek en innovatie onze patiënten de best mogelijke behandeling bieden en een kans op volwaardige deelname aan de maatschappij.