Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Herstelruimte Emmen wint Herstelaward 2022

donderdag 20 oktober 2022

De Herstelruimte van Optimaal Leven Emmen is de winnaar van de Herstelaward 2022. De award is een vast onderdeel van de landelijke dag van Verslavingskunde Nederland, die afgelopen vrijdag plaatsvond. De Herstelaward is gekoppeld aan het thema van deze landelijke dag. Dit jaar was dat Doen wat werkt.

Uit alle inzendingen werden drie ideeën genomineerd. Na een pitch van twee minuten, namens de Herstelruimte prachtig uitgevoerd door ervaringsdeskundige Dick Zwiers van VNN, koos de zaal de Herstelruimte tot een winnaar. 

“Natuurlijk zijn herstelacademies niet nieuw. Maar bijzonder is wél dat nú de verslavingszorg aanjager is. Ervaringsdeskundigen van VNN, GGZ Drenthe, Cosis en Optimaal Leven werken samen met de bibliotheek en de kunstbeweging. Hier wordt domeinoverstijgend samengewerkt aan mentale gezondheid en komen kunst, cultuur en herstellen samen”, aldus Dick Zwiers.

Dick vertelt: “In de bibliotheek is een ontmoetingsplek, een social living, waar mensen ervaringen delen, kennis en inspiratie opdoen en waar men steun kan vinden in de herkenning van herstelprocessen. Samen met vrijwilligers en deelnemers wordt het programma ontwikkeld, dat is gebaseerd op zelfhulp en peersupport, en nadrukkelijk voor iedereen. Mensen krijgen de ruimte om samen, maar vooral zélf te ontdekken wat de volgende stap is in zijn of haar eigen herstelproces. Gezien de stijgende bezoekersaantallen en belangstelling lijkt dat zeker te werken. Daar zijn we trots op en ook heel erg blij mee. En wat werkt, daar moeten we méér van doen!”  De Herstelaward is geïnspireerd op de mentale schijf van vijf: Gezien worden, erkend worden, erbij horen, iets doen wat ertoe doet en ertoe doen

GGZ Drenthe ontvangt opnieuw het TOPGGz-keurmerk

Het TOPGGz-keurmerk voor de Forensisch Psychiatrische Kliniek en het Psychosecircuit van GGZ Drenthe is op 6 oktober jl. opnieuw toegekend! GGZ Drenthe is trots dat deze twee afdelingen het TOPGGz-keurmerk de komende vier jaar weer mogen voeren. Het keurmerk toont aan dat we met hoogspecialistische zorg, onderzoek en innovatie onze patiënten de best mogelijke behandeling bieden en een kans op volwaardige deelname aan de maatschappij.

Bijeenkomst over slaapproblemen

Kenniscafé Assen organiseert een informatieavond over slaap. Psychiater Rixt Riemersma van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGZ Drenthe vertelt als een van de deskundigen over slaap, slaapproblemen en de relatie met psychische problemen.