Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nieuwe landelijke zorglijn politie voor PTSS klachten

maandag 2 december 2019

Politiemensen met PTSS klachten kunnen nu terecht voor snelle intake en behandeling bij het Traumacentrum GGZ Drenthe. Dit is mogelijk dankzij een nieuwe landelijke samenwerking tussen de politie en een aantal topzorginstellingen op het gebied van trauma. Daardoor zijn er voor politiemensen nog betere voorzieningen dichter bij huis bij vermoeden van posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Cultuur betrekken in diagnose en behandeling helpt vluchtelingen met psychische problemen

maandag 2 december 2019

Psychische klachten van vluchtelingen moeten in de context worden geplaatst van hun persoonlijke verhaal. Dat leidt tot beter begrip, duidelijker zicht op de diagnose en betere vooruitzichten in de behandeling van trauma’s, betoogt cultureel antropoloog Simon Groen in zijn promotieonderzoek naar culturele identiteit en trauma bij vluchtelingen uit Afghanistan en Irak, waarop hij op woensdag 4 december gaat promoveren aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuw: training Eerste Hulp bij Psychische Problemen

woensdag 27 november 2019

Iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met mensen met psychische problemen kan nu bij GGZ Drenthe een training Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHPP) volgen. Bijvoorbeeld vrijwilligers, naasten, of mensen die in hulpverleningssituaties of op het werk contact hebben met mensen met psychische problemen.

Drie jaar cel en tbs - een waargebeurd verhaal van dader naar hulpverlener

woensdag 20 november 2019

Deze week verschijnt het boek "Drie jaar cel en tbs, van dader naar hulpverlener" van Jorge Chito en Marcella Kleine. Jorge heeft een leven met diepe dalen achter de rug, resulterend in een veroordeling tot drie jaar celstraf en tbs met voorwaarden. Hij weet zich na de behandeling uit het dal omhoog te knokken en een succesvolle, gediplomeerde ervaringswerker in de zorg te worden. In het boek vertelt Jorge zijn indrukwekkende verhaal.

Brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

donderdag 14 november 2019

Er was een kleine brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe aan de Middenweg in Assen.