Spring naar navigatie Spring naar inhoud

MVO-certificaat voor GGZ Drenthe en De Trans

maandag 8 april 2024

Tijdens de jaarlijkse MVO-conferentie van Assen voor Assen op 2 april jl. ontvingen GGZ Drenthe en De Trans het certificaat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nicolette Moes nam het certificaat in ontvangst namens GGZ Drenthe.

Brandweerman over PTSS behandeling in Traumacentrum

donderdag 14 maart 2024

Brandweerman Paul Sijtema vertelt in het Dagblad van het Noorden zijn verhaal over PTSS en de behandeling in het Traumacentrum. Uit onderzoek van Zembla blijkt dat de zorg en ondersteuning voor brandweerlieden die op hun werk trauma’s hebben opgelopen ernstig tekortschiet. Ook wordt PTSS bij de brandweer niet erkend als beroepsziekte. “Daardoor is het moeilijker klachten op tijd op te merken en daarmee de juiste hulp te bieden”, aldus behandelcoördinator Stefan Blom van het Traumacentrum.

Schrijfteams aan de slag met werkagenda Regioplan Drenthe

woensdag 6 maart 2024

Deze en volgende week zijn schrijfteams aan de slag met de werkagenda Gezonde Marke. Daarin staat heel concreet hoe we het regioplan Drenthe gaan uitvoeren: wie gaat wat en wanneer doen en met welke middelen. GGZ Drenthe schrijft mee.

Eerste steen gelegd nieuwbouw Acute Psychiatrie

vrijdag 1 maart 2024

De volgende mijlpaal voor de nieuwbouw Acute Psychiatrie is bereikt! Op vrijdag 1 maart is de eerste steen gelegd door medewerkers van de High & Intensive care en de Medium Care, in aanwezigheid van collega’s, bouwers en andere betrokken. Ondertussen is ook al het hoogste punt bereikt.

Inkijkje in de FPK in Assen: nieuwe afdeling De Pont

woensdag 21 februari 2024

De FPK in Assen heeft een nieuwe afdeling: De Pont. Mannen en vrouwen vanaf 18 jaar kunnen hier terecht voor forensisch-psychiatrische diagnostiek en delictpreventieve behandeling. De psychiatrische problematiek van de patiënten en het delict hangen nauw met elkaar samen. Tegelijkertijd spelen vaak problemen op gebied van huisvesting, werk of financiën. De nieuwe afdeling is onlangs in gebruik genomen, de eerste patiënten zijn intussen opgenomen.