Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Transitieplan Daat-Drenthe naar medezeggenschap

dinsdag 7 februari 2023

De directie GGZ Drenthe heeft een positief besluit genomen over het transitie- en reorganisatieplan Daat-Drenthe. Dit besluit is ter advisering voorgelegd aan de medezeggenschapsorganen. Na een positief advies vanuit de medezeggenschap kan het plan uitgevoerd gaan worden. Naar verwachting zal dat vanaf de tweede helft van maart zijn.

Training Voluit leven

woensdag 1 februari 2023

Last van spanning, werkstress, somberheid, angst of weinig zelfvertrouwen? Dan is de training Voluit leven bij GGZ Drenthe in Assen misschien iets voor jou. Je leert beter omgaan met psychische problemen zodat je er in het dagelijks leven minder last van hebt. De huisarts kan je aanmelden.

Belevingspad bij GGZ Drenthe

donderdag 19 januari 2023

GGZ Drenthe krijgt €22.000 voor de aanleg van een belevingspad op het ggz-terrein in Assen. Het geld is afkomstig van provincie Drenthe, die met de Sociale Agenda wil bijdragen aan een levendig en sociaal Drenthe. Wethouder Albert Smit van gemeente Assen opende woensdag 18 januari het nieuwe pad, dat de komende tijd verder vorm zal krijgen.

Daat-Drenthe wordt kleiner

dinsdag 6 december 2022

Werk/leerbedrijf en dagbesteding Daat-Drenthe, onderdeel van GGZ Drenthe, is verliesgevend en moet krimpen. Daarover heeft GGZ Drenthe een voorgenomen besluit genomen. De activiteiten worden voortgezet, veelal elders en deels bij Daat-Drenthe. Samen met de deelnemers wordt gezocht naar een passend alternatief. Het is nog niet duidelijk in welke vorm en omvang Daat-Drenthe verder gaat. Dat staat in een “transitieplan”, dat begin volgend jaar - na medezeggenschap - wordt vastgesteld en uitgevoerd.

Promotie Maaike van Veen: slaap en agressie

donderdag 10 november 2022

Psychiater Maaike van Veen van GGZ Drenthe is donderdag gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek over het verband tussen slecht slapen en agressie. Het onderzoek biedt mogelijkheden woede, vijandigheid en agressief gedrag te verminderen bij (forensisch) psychiatrisch patiënten.