Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Nieuw: training Eerste Hulp bij Psychische Problemen

woensdag 27 november 2019

Iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met mensen met psychische problemen kan nu bij GGZ Drenthe een training Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHPP) volgen. Bijvoorbeeld vrijwilligers, naasten, of mensen die in hulpverleningssituaties of op het werk contact hebben met mensen met psychische problemen.

Drie jaar cel en tbs - een waargebeurd verhaal van dader naar hulpverlener

woensdag 20 november 2019

Deze week verschijnt het boek "Drie jaar cel en tbs, van dader naar hulpverlener" van Jorge Chito en Marcella Kleine. Jorge heeft een leven met diepe dalen achter de rug, resulterend in een veroordeling tot drie jaar celstraf en tbs met voorwaarden. Hij weet zich na de behandeling uit het dal omhoog te knokken en een succesvolle, gediplomeerde ervaringswerker in de zorg te worden. In het boek vertelt Jorge zijn indrukwekkende verhaal.

Brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

donderdag 14 november 2019

Er was een kleine brand in het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie van GGZ Drenthe aan de Middenweg in Assen.

Op de bres voor familie en naasten

donderdag 7 november 2019

De zorg voor iemand met psychische problemen kan zwaar zijn. Toch denken veel familieleden en naastbetrokkenen van patiënten niet in de eerste plaats aan zichzelf. Aad en Jeanette van de Naastbetrokkenenraad pleiten voor meer aandacht voor familie en naasten in behandeling.

“We bemerkten al snel dat het stigma ook in onszelf zat”

dinsdag 29 oktober 2019

Toen de man van gezinspsychiater Cecil Prins-Aardema wegens psychische problemen opgenomen moest worden in een psychiatrisch ziekenhuis, wilden ze open hierover zijn tegenover hun kinderen. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig...