Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Daniëlle Cath benoemd in College Geneeskundige Specialismen

woensdag 22 mei 2024

Daniëlle Cath, psychiater bij GGZ Drenthe en bijzonder hoogleraar ggz-zorginnovatie, is per 1 mei jl. benoemd als lid van het College Geneeskundige Specialismen (CGS). De benoeming is op voordracht van de Nederlandse GGZ en met steun van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).  

Het CGS, onderdeel van artsenfederatie KNMG, stelt regels vast voor de opleidingen, de erkenning van opleidingen en opleiders en de (her)registratie van specialisten en profielartsen. In het CGS zitten artsen en bestuurders, voorgedragen door beroeps- en brancheorganisaties. Het college bewaakt de kwaliteit van de medische beroepsuitoefening voor de artsen en geneeskundestudenten in Nederland en bestaat uit 15 personen. Eén van de leden wordt voorgedragen door de Nederlandse GGZ.  

Erik Mulder, directeur Zorg van GGZ Drenthe: “We waarderen het enorm dat Daniëlle aan het eind van haar lange carrière binnen de ggz haar brede ervaring in zorg, onderzoek en opleiding ten dienste stelt aan het CGS.” 

 Meer weten? 

Nieuwe behandeling Gezinnen met lef!

Gezinnen met kinderen (4-18+ jaar) bij wie er vaak ruzie en spanningen zijn thuis kunnen bij Gezinspsychiatrie de behandeling ‘Gezinnen met lef’ volgen. Bij situationeel geweld vloeit het geweld voort uit een verstoorde manier van op elkaar reageren tussen de partners. De behandeling bestaat uit acht bijeenkomsten .

Vandaag staan we stil

Het overlijden van Melanie bij Mondriaan in Heerlen als gevolg van een verschrikkelijk incident heeft ons erg geraakt. Ook wij staan vandaag stil bij Melanie en bij andere zorgmedewerkers die geraakt zijn door geweld op het werk.