Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe in de media over WZA-casus

zaterdag 25 mei 2024

Vandaag werd in de Volkskrant aangekondigd dat de voormalig verpleegkundige van het WZA, tegen wie eerder een strafrechtelijk onderzoek liep, een tuchtzaak zal starten tegen medewerkers van GGZ Drenthe. Op de inhoud van dat artikel geeft GGZ Drenthe geen commentaar. 

Wel benadrukken wij opnieuw dat wij volledig achter de beslissing staan dat in deze kwestie het beroepsgeheim is doorbroken. Met de mogelijkheid van een tuchtzaak is van begin af aan rekening gehouden. De aankondiging dat dit gaat gebeuren, verrast in die zin niet. 

GGZ Drenthe ziet de procedure met vertrouwen tegemoet en zal de betrokken collega's daarbij alle steun bieden. 

Daniëlle Cath benoemd in College Geneeskundige Specialismen

Daniëlle Cath, psychiater bij GGZ Drenthe en bijzonder hoogleraar ggz-zorginnovatie, is per 1 mei jl. benoemd als lid van het College Geneeskundige Specialismen (CGS). De benoeming is op voordracht van de Nederlandse GGZ en met steun van de NVvP.

Nieuwe behandeling Gezinnen met lef!

Gezinnen met kinderen (4-18+ jaar) bij wie er vaak ruzie en spanningen zijn thuis kunnen bij Gezinspsychiatrie de behandeling ‘Gezinnen met lef’ volgen. Bij situationeel geweld vloeit het geweld voort uit een verstoorde manier van op elkaar reageren tussen de partners. De behandeling bestaat uit acht bijeenkomsten .