Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Verklaring n.a.v. het sepot in de zaak WZA-verpleegkundige

vrijdag 12 april 2024

Op 12 april 2024 maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de zaak tegen een verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is geseponeerd. GGZ Drenthe was betrokken bij deze zaak.

GGZ Drenthe heeft, binnen de grenzen van het doorbreken van het medisch beroepsgeheim, alle ter zake doende informatie verstrekt ten behoeve van het opsporingsonderzoek. Hierover heeft GGZ Drenthe verantwoording afgelegd bij de rechtbank Noord-Nederland, die hierover op 20 juli 2023 een uitspraak  heeft gedaan.

Voor inhoudelijke vragen verwijzen we naar die uitspraak, waarin GGZ Drenthe door de rechtbank in het gelijk werd gesteld. Voor het overige onthouden we ons van commentaar.

We realiseren ons hoezeer de kwestie heeft ingegrepen in de levens van de nabestaanden van de overleden patiënten. Langs deze weg wensen wij hen veel sterkte toe.

MVO-certificaat voor GGZ Drenthe en De Trans

Tijdens de jaarlijkse MVO-conferentie van Assen voor Assen op 2 april jl. ontvingen GGZ Drenthe en De Trans het certificaat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nicolette Moes nam het certificaat in ontvangst namens GGZ Drenthe.

Brandweerman over PTSS behandeling in Traumacentrum

Brandweerman Paul Sijtema vertelt in het Dagblad van het Noorden zijn verhaal over PTSS en de behandeling in het Traumacentrum. Uit onderzoek van Zembla blijkt dat de zorg en ondersteuning voor brandweerlieden die op hun werk trauma’s hebben opgelopen ernstig tekortschiet. Ook wordt PTSS bij de brandweer niet erkend als beroepsziekte. “Daardoor is het moeilijker klachten op tijd op te merken en daarmee de juiste hulp te bieden”, aldus behandelcoördinator Stefan Blom van het Traumacentrum.