Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Met vroegsignalering erger voorkomen

dinsdag 18 juni 2019

Je kunt ze op elke locatie van GGZ Drenthe tegenkomen. De “vliegende keeps” van het team dat met vroegsignalering patiënten met een verhoogd risico op ernstige psychiatrische aandoeningen helpt hun klachten de baas te blijven. Door bepaalde symptomen te monitoren en tijdig preventief te behandelen, kan het risico op de overgang naar bijvoorbeeld psychose fors worden verminderd.

De Evenaar loopt Nacht van de vluchteling

donderdag 13 juni 2019

Medewerkers van Centrum voor transculturele psychiatrie De Evenaar van GGZ Drenthe wandelen in de nacht van 15 op 16 juni mee in de “Nacht van de vluchteling”. Die tocht van 40 kilometer gaat van Utrecht naar Amersfoort. Deelnemers halen met sponsoring geld op voor de noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Danielle Cath presenteert eerste Handboek Tourette

woensdag 29 mei 2019

Op vrijdag 7 juni presenteert Danielle Cath (psychiater en Opleider Psychiatrie bij GGZ Drenthe) het eerste Nederlandse handboek over het Gilles de la Tourette syndroom. Samen met twee anderen is ze redacteur van het boek, bedoeld voor zorgprofessionals en andere geinteresseerden, zoals patiënten en naasten. De presentatie vindt plaats in Utrecht tijdens een symposium. Belangstellenden zijn welkom!

Wandelend huisbezoek bij GGZ Drenthe

maandag 27 mei 2019

Bij de Ouderenpsychiatrie van GGZ Drenthe wordt een deel van de huisbezoeken vervangen door een gezamenlijke wandeling van hulpverlener en patiënt. Wandelen is namelijk goed voor het humeur, de focus en het zelfvertrouwen.

Onderzoek gebruik app Mijn Oplossingen voor raadplegen signaleringsplan

woensdag 24 april 2019

Veel patiënten met ernstige psychische aandoeningen raadplegen zelden hun signaleringsplan als ze klachten hebben, terwijl ze wel hun smartphone bij de hand hebben. Verpleegkundig specialist José Bom onderzoekt of de app Mijn Oplossingen uitkomst kan bieden.