Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Koninklijke Onderscheiding voor oud-collega Cees Vermeeren

vrijdag 24 april 2020

Wij feliciteren onze oud-collega Cees Vermeeren vanwege zijn Koninklijke Onderscheiding. Cees is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving het lintje voor zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving, zowel in zijn werk voor mensen met acute en ernstige psychiatrische aandoeningen, als voor verschillende vormen van vrijwilligerswerk. 

GGZ Drenthe klaar voor Corona patiënten en treft voorbereidingen voor na lock-down

De afgelopen weken heeft GGZ Drenthe diverse maatregelen getroffen om psychiatrische patiënten met Corona te kunnen behandelen. In de klinieken zijn quarantainekamers ingericht. Ook zijn er twee aparte Corona-units gereedgemaakt. Intussen treffen we voorbereidingen voor de situatie na de ‘intelligente lock-down’ en is een begin gemaakt met het in praktijk brengen daarvan. Ambulante zorg vindt plaats via beeldbellen én face to face contact. Op de poliklinieken zijn ‘veilige kamers’ waarin patiënten kunnen worden gezien. Er vinden weer face to face intakes en behandelingen plaats.

GGZ-terreinen Assen en Beilen tijdelijk gesloten voor publiek

Voor patiënten in de klinieken van GGZ Drenthe, die momenteel niet naar buiten mogen en ook geen bezoek mogen ontvangen, is rondlopend publiek zoals mensen die hun hond uitlaten confronterend en frustrerend. Daarom heeft GGZ Drenthe besloten de terreinen in Assen en Beilen tijdelijk te sluiten voor publiek.