Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ-terreinen Assen en Beilen tijdelijk gesloten voor publiek

dinsdag 14 april 2020

Voor patiënten in de klinieken van GGZ Drenthe, die momenteel niet naar buiten mogen en ook geen bezoek mogen ontvangen, is rondlopend publiek, zoals mensen die hun hond uitlaten, confronterend en frustrerend. Daarom heeft GGZ Drenthe besloten de terreinen in Assen en Beilen tijdelijk te sluiten voor publiek.

Bij de ingangen van de ggz-terreinen in Assen en Beilen staan sinds enkele dagen borden met “Dit terrein is vanaf hier tijdelijk gesloten voor publiek.” Ook vragen we medewerkers die op de ggz-terreinen werkzaam zijn en die niet kunnen thuiswerken in hun pauzes te gaan wandelen buiten het terrein. De borden blijven langs de terreinen staan zo lang als nodig is.

Psychiatrische patiënten vormen een kwetsbare groep. Niet alleen kampen zij met psychische problemen, maar veelal óók met lichamelijke en andere problemen. Hierdoor is er bij hen extra risico op een ernstig ziekteverloop bij besmetting met het Coronavirus. Wij doen er alles aan om te voorkomen dat patiënten en medewerkers besmet raken, maar zullen ondanks onze inzet mogelijk niet alles kunnen voorkomen. Het toegangsbeleid in de klinieken is daar onderdeel van.
 
Door het Coronavirus bevinden we ons in een uitzonderlijke situatie, waarin we ingrijpende maatregelen moeten nemen. Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Zorg voor gezinnen met psychische en/of verslavingsproblematiek in coronatijden

Verplicht thuis is voor ieder gezin een uitdaging. Deze coronacrisis vraagt om heel veel extra aanpassingsvermogen van alle gezinnen. Er zijn nu drie werkkaarten beschikbaar met tips en handvatten hoe te handelen in deze coronatijd om professionals, patiënten, kinderen, ouders en naasten te ondersteunen.

Veel aanmeldingen vrijwilligers | geen besmette patiënten | 23 maart 2020

Veel mensen hebben zich aangemeld om in geval van nood extra hulp te kunnen bieden in de klinieken. Daar zijn we erg blij mee. Tot nu toe is extra inzet niet nodig. Er zijn de afgelopen week diverse patiënten met vermoedens van Corona getest. Niemand bleek besmet. De gezondheid van patiënten en medewerkers wordt scherp in de gaten gehouden en bij de geringste vermoedens nemen we direct voorzorgsmaatregelen. De hulp bij acute psychiatrische nood gaat, met de nodige voorzorgsmaatregelen, gewoon door.