Spring naar navigatie Spring naar inhoud

GGZ Drenthe zoekt vrijwilligers in Assen

woensdag 1 juni 2022

Wilt u van betekenis zijn voor mensen met weinig contacten en hen een eindje op weg helpen? Door gewoon af en toe samen een kopje koffie te drinken, te wandelen, een spelletje te spelen of een boodschap te doen kunt u al een groot verschil maken.

Hey, het is oké

maandag 9 mei 2022

De Rijksoverheid vervolgt de campagne "Hey, het is oké" om openheid over psychische problemen te stimuleren en het onderwerp bespreekbaar te maken. Op de vernieuwde website zijn onder andere concrete gesprekstips toegevoegd voor zowel mensen met een psychische aandoening als de mensen in hun omgeving.

Optimaal Leven – zorg dichtbij en op maat met integrale aanpak

dinsdag 26 april 2022

Optimaal Leven vormt in Emmen, Assen, Hoogeveen/De Wolden en Midden-Drenthe een vaste én belangrijke waarde in de hulp aan mensen met langdurige psychische kwetsbaarheid. Een terugblik op de bijzondere samenwerking tussen drie zorginstellingen, huisartsen, verzekeraars en gemeenten vanaf de start in 2015 tot nu en een doorkijkje naar de toekomst.

Terugluisteren: oratie Prof.dr. Daniëlle Cath, ‘De GGZ en de innovatieparadox'

donderdag 14 april 2022

Op vrijdag 11 maart sprak Daniëlle Cath, psychiater en opleider psychiatrie bij GGZ Drenthe, haar oratie uit met als titel “De GGZ en de innovatieparadox” ter ere van haar benoeming tot bijzonder hoogleraar Zorginnovatie in Noord Nederland op het gebied van angst en stemming (begin 2021). Haar oratie is nu terug te beluisteren.

Vijf jaar Spoedpoli: een bekend en gewaardeerd begrip

dinsdag 29 maart 2022

Alweer vijf jaar geleden is de Spoedpoli officieel in gebruik genomen. De Spoedpoli is voortgekomen uit een Drents initiatief voor een sluitende aanpak voor mensen met verward gedrag. Sinds de start is de samenwerking tussen deelnemende partijen in de acute zorgketen geïntensiveerd en verbeterd. De Spoedpoli is een begrip geworden. Gemiddeld worden maandelijks 80 tot 90 mensen op de Spoedpoli gezien voor een psychiatrische beoordeling. De meeste mensen kunnen daarna weer naar huis, met een afspraak voor vervolgzorg.