Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Het Traumacentrum van GGZ Drenthe biedt traumahulpverlening aan mannen en vrouwen die in hun jeugd en/of als volwassene schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Iemand is bijvoorbeeld emotioneel, lichamelijk en/of seksueel mishandeld of langdurig verwaarloosd. Anderen hebben oorlogssituaties meegemaakt of werk waarin ze regelmatig heftige dingen meemaken. De gebeurtenissen zijn zo schokkend geweest dat iemand hier blijvend last van heeft.

Lees ook: Diagnostiek en behandeling van CPTSS en dissociatieve stoornissen alleen nog voor mensen uit Drenthe

Doelgroep

Het Traumacentrum behandelt mensen die psychische klachten hebben door de trauma’s die zij hebben  opgelopen in verschillende fasen in hun leven. We bieden individuele- en groepsbehandelingen aan mannen, vrouwen, veteranen en geüniformeerden, dat wil zeggen (oud) politie-, ambulance- en brandweerpersoneel.

Behandeling

Het Traumacentrum is onderdeel van GGZ Drenthe. Indien gewenst kan gebruik gemaakt worden van specialistische kennis en behandeling van bijvoorbeeld gezinspsychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook wordt er geregeld nauw samengewerkt met FACT- en IHT- teams in de eigen regio’s.

Veteranen en geüniformeerden

Het Traumacentrum van GGZ Drenthe biedt in samenwerking met het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) en het Nederlands Veteraneninstituut hulp aan patiënten en hun gezinnen. Daarnaast kent het Traumacentrum een samenwerkingsverband met ARQ Centrum '45 en de Politie. Op klinisch niveau hebben we samenwerking met de Veteranen Intensieve Behandelunit van het Sinai centrum en met instelling voor geestelijke gezondheidszorg Reinier van Arkel.

CPTSS/DIS

Er wordt samengewerkt met het Centrum voor Seksueel Geweld. Op beleidsinhoudelijk niveau wordt met verschillende organisaties samengewerkt om de landelijke richtlijnen over trauma samen te stellen. 

Ik merk dat ik in de loop van de tijd sterker ben geworden en kan ook dingen makkelijker naast me neerleggen.

Merel haar verhaal

Door therapie begrijp ik hoe trauma’s van vroeger van invloed zijn op mijn gedrag. 

Yeliz haar verhaal

De mannen met wie ik het programma volg, hebben allemaal hetzelfde soort problemen. Daardoor is er veel herkenning bij elkaar.

Geert zijn verhaal

Overleven maakt weer plaats voor leven

Erwin zijn verhaal

Een vraag stellen aan het Traumacentrum

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag:

* = Verplicht veld

Het beantwoorden van uw bericht kan enkele dagen duren. Vragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen via 0592 – 74 14 14. 

Met het invullen van het contactformulier geeft u toestemming uw persoonsgegevens te gebruiken voor het reageren op uw bericht. Uw gegevens worden alleen voor dat doel gebruikt en niet langer bewaard dan nodig is.